Події

За добу в Житомирській області вкрали шість скутерів, - поліція

5 June 2018, 15:56

Упродовж минулої доби на Житомирщині 6 мопедистів втратили свої транспортні засоби. Поліція попереджає: мопеди і скутери – легка здобич для злодіїв, особливо якщо вони залишені без нагляду власників і не обладнані жодними запобіжними засобами.

Про це 5 червня повідомляє прес-служба поліції області.

«4 червня до Попільнянського відділення поліції звернулась 44-річна жителька райцентру із повідомленням про викрадення її скутера «Ямаха», припаркованого біля одного з магазинів. Першочергові заходи поліцейських дозволили швидко встановити і розшукати зловмисника та викрадений транспортний засіб. Виявилося, що чужим мопедом спокусився 41-річний житель с. Красногірки. Усі обставини нині з’ясовує поліція у рамках розпочатого кримінального провадження», - йдеться у повідомленні.

Інші факти незаконного заволодіння мототранспортом, зареєстровані територіальними підрозділами поліції регіону протягом минулої доби, трапилися уночі. Тож зловмисники мали достатньо часу для того, аби ускладнити пошукову роботу поліції.

66-річний житомирянин повідомив до міського відділу поліції про те, що з території садового кооперативу викрадено скутер «Хонда», залишений господарем ночувати на його дачній ділянці.

21-річний малинчанин, 38-річний звягельчанин та 18-річний житель м. Радомишля уранці не виявили мопеди у дворах будинків, де вони звично залишали їх на ніч.

А у Романівському районі хтось скористався необачністю власника іноземного скутера, який залишив свій двоколісник під кафе-баром.

Інформація за вказаними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб зловмисників і місця знаходження викрадених транспортних засобів.

Водночас правоохоронці закликають власників транспортних засобів й самим подбати про безпеку свого майна:

- обладнайте свій транспортний засіб – будь то автівка, мотоцикл або скутер - надійними протиугінними технічними засобами. Окрім сигналізації, можливі й інші варіанти техзахисту: іммобілайзер (прилад, який дозволяє завести транспорт лише оригінальним ключем), блокування системи зчеплення (техноблок) тощо;

- не лишайте ключі у замку запалювання на час вашої навіть хвилинної відсутності;

- подбайте про надійне місцезнаходження транспортного засобу у нічний час.

«Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного сектора, він є легкою здобиччю для зловмисників», - наголошують в ГУНП.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 5 червня біля ресторану «Ялинка» на проспекті Миру в Житомирі трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю мопеда.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція крадіжка скутер мопед  
Матеріали по темі