Місто

​У пришкільних таборах Житомира посилюють контроль за харчуванням

6 June 2018, 09:59

Пришкільні табори Житомира більше тижня перевірятимуть на відповідність санітарно-гігієнічним нормам з метою недопущення харчових отруєнь та спалахів кишкових інфекцій.

Про це 6 червня повідомив сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«З метою забезпечення контролю за станом створення безпечних умов відпочинку дітей, недопущення ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, виникнення спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь спеціалістами Житомирського міського управління ГУ Держпродспоживслужби ініційовано перед Житомирською міськрадою питання створення комплексних комісійних обстежень пришкільних таборів з денним перебуванням дітей. Наказом по управлінню освіти Житомирської міської ради від 29 травня 2018 року створено робочу групу по оперативному контролю за роботою міських пришкільних таборів, до складу якої включено і спеціалістів Держпродспоживслужби. Робота групи запланована з 6 по 14 червня 2018 року, про результати проведених перевірок буде проінформовано на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області», - інформує держустанова.

За даними сайту, влітку 2018 року на території міста Житомира заплановано функціонування 31 пришкільного табору з денним перебуванням дітей. Харчування дітей організовано на базі 16 шкільних їдалень. За результатами проведених обстежень закладів відпочинку спеціалістами служби всім керівникам таборів надані приписи з пропозиціями стосовно створення безпечних умов перебування дітей в них, забезпечення належного їх медобслуговування, придбання достатньої кількості медикаментів, перев’язувального матеріалу, миючих та дезінфікуючих засобів, організації питного режиму, дотримання технології приготування страв, дотримання дітьми та працівниками правил особистої гігієни тощо.

Також повідомляється, що в ході проведених обстежень в закладах було відібрано зразки питної води, за результатами досліджень якої відхилень від гігієнічних нормативів за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками не виявлено.

Як повідомляв Житомир.info, цього літа в Житомирі пришкільні табори відвідають майже 3 тисячі дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба перевірка табір  
Матеріали по темі