Влада

«Картка житомирянина» - перший проект в Україні такого масштабу, - мер Сергій Сухомлин

6 June 2018, 15:13

Записатись до лікаря, отримати знижку в комунальній аптеці та оплатити проїзд у громадському транспорті. Зовсім скоро усе це, та навіть більше, можна буде робити за допомогою єдиної «Картки житомирянина». Під час засідання виконкому спочатку було затверджено, а згодом і підписано договір з Ощадбанком, який є партнером Житомира у впровадженні цього проекту. Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів, що отримати таку карту зможе кожен охочий житомирянин, а безоплатно її отримають громадяни, які мають право на пільги.


«По закону ми повинні видати всім пільговим категоріям громадян інструмент, який даватиме можливість використовувати свої пільги на безкоштовній основі. Тому міська рада шукала партнерську організацію. Такою партнерською організацією був визначений Ощадбанк, який погодився випустити як мінімум 50 тисяч таких карток. У нас 58 тисяч громадян пільгових категорій. Не всі в місті Житомирі наразі проживають, але це доволі велика цифра. Собівартість однієї такої карти – не менше 100 гривень. Розуміючи серйозне фінансове навантаження, ми знайшли партнера в особі Ощадбанку, з яким ми будемо надалі реалізовувати даний проект. Після підписання договору, впродовж двох тижнів, розпочнеться прийом заяв на видачу карток. В першу чергу акцентуємо увагу на пільгових категоріях громадян, але разом із тим, і будь-який житомирянин може оформити собі даний продукт. Більше того, у діалозі з Ощадбанком ми дійшли згоди, що зарплатні продукти, які будуть оформлюватись в Ощадбанку, ті карти, які випускатимуться громадянам, працівникам, які працюють на підприємствах Житомира, також будуть формуватися із усіма функціями «Картки житомирянина», які є затвердженими», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

За словами заступника мера, відтепер у міста буде єдина база і спрощена процедура з’ясування реквізитів містян. Неформально «Картку житомирянина» можна назвати внутрішнім паспортом за допомогою якого можна ідентифікувати мешканця Житомира.

«Це перший проект в Україні такого масштабу. Ще ні одного такого проекту не було в країні реалізовано. Житомир тут стартує першим. Це дуже велике фінансове навантаження на банк. І тут подяка і житомирській дирекції, і голові правління Андрію Пишному, який дав добро на старт цього проекту саме в Житомирі. Дмитро казав про 50 тисяч безкоштовних карток, їх буде набагато більше, тому що пенсіонерів тільки 72 тисячі. І всі зарплатні проекти, які будуть реалізовуватись, оновлюватись картки, або ж видаватись нові, вони вже будуть двочіповими із «Карткою житомирянина». Сьогодні в нас є можливість дати старт цьому проекту, тому я пропоную підтримати даний проект», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Після короткого обговорення виконком одноголосно затвердив, а мер підписав договір про співпрацю між містом та Ощадбанком.

Як повідомляв Житомир.info, Ощадбанк через два тижні почне видавати «Картки житомирянина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин виконком міська рада картка житомирянина  
Матеріали по темі