Місто

​Ощадбанк через два тижні почне видавати «Картки житомирянина», - Сергій Сухомлин

6 June 2018, 10:40

Виконком затвердив, а мер підписав договір про співпрацю за проектом «Картка житомирянина» між виконавчим комітетом Житомирської міської радита АТ «Ощадбанк».

Про проект рішення щодо затвердження договору з Ощадбанком доповідав на засіданні виконкому 6 червня заступник мера Дмитро Ткачук.

«Суть цієї співпраці полягає в тому, що по закону ми маємо видати всім пільговим категоріям громадян документ, випустити як мінімум 50 тисяч карток, тому що в нас зареєстровано майже 58 тисяч таких громадян. Собівартість такої картки – 100 гривень, тому ми знайшли партнера. Починаємо з пільгових категорій громадян, але будь-який громадянин може оформити собі таку картку. Основний модуль в цій карті – транспортний додаток, але передбачена також можливість знижок в комунальних аптеках, придбання квитків на атракціони тощо. Ця «Карта житомирянина» виступатиме в якості внутрішнього паспорту. В цьому рішенні пропонується затвердити договір з Ощадбанком, щоб надати старт цій компанії», - сказав Дмитро Ткачук.

«В жодному місті ще не був реалізований цей проект, Житомир перший. Пільгових карток буде набагато більше, в нас лише пенсіонерів 72 тисячі» - зауважив мер Сергій Сухомлин.

Всі присутні 19 членів виконкому одноголосно підтримали проект рішення.

Після цього Сергій Сухомлин і представниця Ощадбанку підписали договір. За словами мера, «Картку житомирянина» почнуть видавати вже за два тижні.

Виконком також проголосував за проект рішення про запровадження «Картки житомирянина», яким затверджений Порядок видачі, обігу та припинення дії багатофункціональної електронної пластикової картки «Картка житомирянина» та Положення про єдиний реєстр утримувачів «Карток житомирянина».

Деталі дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 міська рада проголосувала за впровадження «Картки житомирянина». Нагадаємо, «Картка житомирянина» запроваджується з метою впорядкування механізмів надання пільг та послуг громадянам на території міста Житомира, їх обліку та адресності, розвитку безготівкових форм розрахунків, підвищення соціального захисту малозахищених верств населення.

Роз’яснення мера Житомира щодо можливостей «Картки житомирянина» читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком картка житомирянина  
Матеріали по темі