Події

На Вітрука в Житомирі горіла квартира у п’ятиповерхівці: рятувальники евакуювали місцевих мешканців

6 June 2018, 16:07

6 червня о 12:56 до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку по вул. Вітрука. На місце події виїхали два відділення вогнеборців 2-ї та 3-ї Державних пожежно-рятувальних частин.

Про це інформує прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«По прибуттю в під’їзді спостерігалося сильне задимлення. Займання виникло в квартирі на третьому поверсі, там одна із житлових кімнат була повністю охоплена вогнем. Керівник гасіння створив дві ланки газодимозагисників, одна з яких займалася гасінням пожежі, інша – евакуйовувала громадян з четвертого та п’ятого поверхів. Вже о 13:20 пожежу локалізовано, а о 14:01 ліквідовано. Рятувальники запобігли розповсюдженню полум’я по всій площі оселі та на інші квартири. Вогнем знищено меблі, домашні речі та майно в кімнаті. На ліквідацію надзвичайної події залучалося 10 вогнеборців та 2 спецавтомобілі», - інформують рятувальники.

Попередня причина пожежі – коротке замкнення в електромережі.

«Зі слів господаря, з невідомих причин в його квартирі почав дзвеніти вхідний дзвінок. Чоловік вийшов на сходову клітину та відімкнув лічильник. Коли він його увімкнув дзвінок знову спрацював. Господар пішов за електриком. У цей час сусід з верхнього поверху вже відчув запах диму та викликав рятувальників. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2018 року на Покровській у Житомирі горіла трикімнатна квартира: рятувальники вивели з помешкання чоловіка, який ледве дихав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа Вітрука  
Матеріали по темі