Місто

​Учасники бойових дій на майдані в центрі Житомира вимагають безкоштовного проїзду або розірвання договорів з перевізниками

7 June 2018, 09:28

Вранці 7 червня на майдані Корольова в Житомирі зібралися близько 50 учасників бойових дій, які хочуть відстояти своє право на безкоштовний проїзд. До акції долучилися люди з різних районів Житомирської області. Вони вимагають забезпечити гарантований державою безкоштовний проїзд, а з перевізниками як відмовляються безоплатно возити людей з посвідченнями УБД, розривати договори.

До учасників акції вийшов заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький та начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Роман Крисюк.

Ясюнецький розказав людям про учорашню зустріч з перевізником Аркадієм Савіцьким, що він погодився безкоштовно возити пільговиків, доки місцеві ради не приймуть рішення про компенсацію. Втім, колишніх військових така відповідь не задовольнила.

«Пільги нам гарантувала держава, а не перевізник, і держава має нас забезпечувати, а не перевізники качати свої права», - виголошують учасники зібрання.

Деталі дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, до 1 червня 2018 року обласні державні адміністрації мали затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз. На сесії облради 31 травня депутат розповів, що у Коростені перевізники розвішали оголошення, що з 1 червня пільговики вже не мають права на безкоштовний проїзд. За даними голови ОДА Ігоря Гундича, середня ціна поїздки пільговиків у Житомирській області складає 3 гривні, відповідно, органи місцевого самоврядування мають відшкодовувати людям 90 гривень на місяць. Того ж дня депутати проголосували за направлення звернення до місцевих рад щодо роз’яснення ситуації з пільговими перевезеннями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція протест УБД АТО монетизація  
Матеріали по темі