Місто

Учасники бойових дій проти монетизації, заступник голови Житомирської ОДА запросив їх на зустріч з перевізниками

7 June 2018, 11:55

Вранці 7 червня кількадесят учасників бойових дій з Житомира та районів області зібрались на майдані Корольова під стінами Житомирської облдержадміністрації. Вони прийшли, щоб відстояти своє право на безкоштовний проїзд. До мітингувальників вийшов заступник голови Житомирської ОДА Олексій Ясюнецький і запропонував зустрітися з перевізниками о 14 годині.

За його словами, до рішення сесій органів місцевого самоврядування щодо монетизації пільг, перевізник обіцяли забезпечувати безкоштовний проїзд членам сімей загиблих та учасникам бойових дій.

«Якщо перевізник Савіцький має такий рухомий склад і якщо він зупиниться, то це буде транспортний колапс. Я не кажу, що ця проблема не буде вирішена, але на це треба час. Савіцький Аркадій Альфредович зобов’язався забезпечувати пільгу до тих пір, поки органи місцевого самоврядування не приймуть відповідні рішення», – запевнив заступник голови Житомирської ОДА Олексій Ясюнецький.


Люди погодилися прийти на зустріч з перевізниками, втім не впевнені, що їхні умови будуть виконані.

«На 14 годину сьогодні будуть збори із перевізниками, їх пальцем посварять, скажуть: «Ну, ну, ну! Треба возити», а вони в камеру скажуть: «Будемо возити, звичайно, будемо возити»... Хто може – підходьте сьогодні на 14 годину, потім розповсюдьте інформацію: до чого домовились», – закликав голова ГО «Атошник» Віктор Камлук.

Нагадаємо, 6 червня заступник голови ОДА Олексій Ясюнецький проводив зустріч з перевізником Аркадієм Савіцьким та пільговиками.

Як повідомляв Житомир.info, до 1 червня 2018 року обласні державні адміністрації мали затвердити розміри щомісячних виплат пільговикам, а органи місцевого самоврядування – міські, районні та селищні ради – повинні вирішити: давати гроші людям на проїзд на руки чи залишити все як є зараз. На сесії облради 31 травня депутат розповів, що у Коростені перевізники розвішали оголошення, що з 1 червня пільговики вже не мають права на безкоштовний проїзд. За даними голови ОДА Ігоря Гундича, середня ціна поїздки пільговиків у Житомирській області складає 3 гривні, відповідно, органи місцевого самоврядування мають відшкодовувати людям 90 гривень на місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. перевізник УБД пільга пільговик Ясюнецький  
Матеріали по темі