Місто

Біля будинку офіцерів у Житомирі встановили «Скриньку милосерця» - збирають речі для нужденних

7 June 2018, 11:41

У рамках урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста», який розпочався 6 червня на вулиці Пушкінській у Житомирі, громадська організація «Милосердя» встановила скриньку для збору одягу та взуття для нужденних.

Як розповів у коментарі Житомир.info керівник ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук, речі роздадуть утриманцям Центру соціальної допомоги людям, які опинились в складних життєвих обставинах.

«Наскільки мені відомо, за один день, 6 червня, скриньку заповнили на третину. На час проведення «Майстерні міста» (до 11 червня - ред.) скринька стоятиме на Пушкінській, а в найближчих наших планах - отримати дозвіл на встановлення двох таких скриньок біля Богунської та Корольовської райрад», - розповів Владислав Паламарчук.

Чоловік каже: речі, які пожертвують житомиряни, переберуть люди з фізичними вадами, якими опікується ГО: краще роздадуть нужденним, гірше перероблять на ганчір’я (рос. ветошь) і обміняють у Житомирському ТТУ на проїзні для утриманців Центру.

«Такий проїзний лежить у чергового, ним може скористатися будь-хто з людей, які обслуговуються у нашому Центрі, кому треба в місто у справах», - додає керівник ГО.

Нагадаємо, «Центр обліку бездомних осіб» на провулку Іподромному, 15-А в Житомирі відкрився взимку 2015 року і у 2017 переріс у масштабніший заклад під назвою «Центр соціальної допомоги людям, які опинились в складних життєвих обставинах».

Як повідомляв Житомир.info, на «дні відкритих дверей» улітку 2017-го Владислав Паламарчук розповідав, що людям, які звертаються до закладу, дається «другий шанс» змінити своє життя: є база даних безхатченків, умови для тимчасового перебування, налагоджені механізми відновлення документів, відправлення на реабілітацію та лікування, а також пошуку роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГО "Милосерця" Паламарчук гуманітарка благодійництво  
Матеріали по темі