Події

​За добу в Житомирській області трапилося 15 пожеж: горіли хліви, будинки і сухостій

9 June 2018, 12:46

За добу, 8 червня, в Житомирській області рятувальники ліквідували 15 пожеж, 12 з яких сталися на території приватних домоволодінь: горіли будинки і хліви.

Про це 9 червня повідомила прес-служба управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

«У трьох випадках пожежа набула більших масштабів: у Хорошівському, Бердичівському та Житомирському районах вогонь з допоміжних будівель перекинувся на житлові будинки», - інформує УДСНС.

Зокрема, 8 червня о 19:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі в селі Гальчин Бердичівського району. З’ясувалося, вогнем повністю охоплена дерев’яна прибудова, яка була розміщена впритул до цегляного житлового будинку. Полум’я поширилося на фронтон оселі. До прибуття вогнеборців власники та сусіді розпочали гасіння підручними засобами. О 20 годину пожежу ліквідували, вогонь знищив господарчу будівлю та 2 кв. м фронтону.

«Попередня причина пожежі – дитячі пустощі з вогнем. Зі слів господарів, двоє їхніх доньок – 5-ти та 9-ти років, гралися біля цієї прибудови. Менша прибігла і сповістила батьків про пожежу, а старша трохи згодом розповіла, що вони гралися там із сірниками. Остаточна причина наразі встановлюється», - зазначає прес-служба.

Також з 8 на 9 червня вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави в с. Лугинка Лугинського району. Там на відкритій території на околиці населеного пункту зайнявся сухий трав’яний настил. Доки бійці ДСНС гасили його водою, місцеві мешканці на тракторі оборали місце пожежі. В результаті вогнем пройдено 1 га сухої трави.

Окрім цього, в Овруцькому та Житомирському районах цієї доби сталося два загоряння сміття на відкритих територіях.

Так, 9-11 червня синоптики попереджали про надзвичайну (5 класу) пожежну небезпеку в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня рятувальники гасили пожежу в готелі у центрі Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа будинок удснс  
Матеріали по темі