Події

В райцентрі Житомирської області директорка дитсадка записувала робочі дні працівниці, яка була в Польщі

11 June 2018, 09:35

На Житомирщині судитимуть директорку дитсадка за підроблення робочого табелю працівниці, яка перебувала за кордоном.

Про це 11 червня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Бердичівською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення однією із директорів Андрушівського дошкільного навчального закладу службового підроблення та розтрати коштів місцевого бюджету. Встановлено, що директор дошкільного навчального закладу, будучи наділеною адміністративно-розпорядчими повноваженнями, неодноразово вносила неправдиві відомості до офіційних документів. Зокрема, підробила табелі робочого часу працівниці про перебування на робочому місці. Це у той час, коли працівниця у листопаді 2016, грудні 2017 – січні 2018 року взагалі була відсутня не лише на роботі, а й в Україні, оскільки здійснювала вояжі до Республіки Польща. Усього посадовець незаконно протабелювала 13 робочих днів, за які, відповідно, відсутній на роботі виплачено заробітну плату із місцевого бюджету», - йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 191, ст. 366 КК України скеровано до Андрушівського районного суду. Публічне обвинувачення забезпечуватиме Бердичівська місцева прокуратура.

Покарання за ч.2 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) передбачає обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. За статтею 366 (Службове підроблення) покарання – штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2018 року Корольовський районний суд Житомира обрав запобіжний захід двом офіцерам речової служби, які налагодили систему поборів з колишніх колег по службі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура дитсадок робота зарплата  
Матеріали по темі