Місто

У Житомирі анонсували чемпіонат України з автозвуку та показали найгучнішу автівку в країні

11 June 2018, 13:52

Житомир вперше прийматиме офіційний етап чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу ЕММА 2018.

Про це під час прес-конференції 11 червня на майдані Корольова розповів в.о. директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук. В день проведення змагань організатори обіцяють перетворити набережну в парку культури та відпочинку на справжній виставковий майданчик.


«Сьогодні ми представляємо новий для Житомира фестиваль, фестиваль з автозвуку та тюнінгу 2018. Цей фестиваль вперше відбувається у нас в Житомирі. Він відбудеться 23 червня у парку імені Гагаріна на пішохідній набережній, біля підвісного мосту. Я хотів би подякувати всім тим, хто підтримав ідею, коли я її запропонував. Це Сергій Сухомлин, Наталія Чиж, Тетяна Парфентієва, та Ігор Гундич. Саме завдяки цим людям захід відбудеться у нас. Я думаю, що краще один раз почути, ніж сто разів побачити», - розповів в.о. директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василь Кравчук.

Щоб показати частину того, що зможуть побачити, а головне почути житомиряни, організатори продемонстрували найгучнішу автівку в Україні. Вона може видавати звук максимальною гучністю у 160 дБ. Для порівняння організатори наводять приклад: звук злету реактивного літака - 140 дБ. В.о. голови управління культури та туризму облдержадміністрації Тетяна Парфентієва розповіла, що проведення змагань такого рівня - це приклад співпраці між обласною та міською радою.

«Зовсім нещодавно запрацював туристично-інформаційний центр. Власне, після того, як він стартував, ми ініціювали підписання меморандуму між містом і обласною адміністрацією та радою. Насправді співпраця була і раніше, але наразі ми сподіваємось на те, що вона стане більш якісною. Ідея така, що Житомир, можливо, стане фестивальним містом. Можливо, і регіон стане фестивальним. Тому цього літа буде дуже багато заходів, які будуть говорити про те, що ми це пропонуємо, а от чи підтримають це містяни, громадяни, то вже залежатиме від них. Якщо ви замість відпустки залишитесь в місті і підтримаєте наш фестиваль, підтримаєте оплесками, підтримаєте своєю присутністю, ми будемо розуміти, що ми на вірному шляху і будемо працювати далі, оскільки ми працюємо по вашому запиту», - сказала в.о. начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Тетяна Парфентієва.

За словами посадовців житомирського муніципалітету, місто не витрачає коштів на проведення змагань, а лише надає майданчик на набережній.

«23 червня запрошуємо всіх житомирян на набережну, бо хлопці дійсно, ламають стереотипи і відоме прислів'я звучить навпаки: краще почути один раз, ніж сто разів побачити. Для нас це промо міста, але не тільки в Україні, тому що, по завершенню цього етапу чемпіонату України, кращі поїдуть на чемпіонат Європи. Фактично, після Житомира - буде чемпіонат Європи. Тому - ще раз запрошуємо всіх житомирян прийти і підтримати, в першу чергу, наших, і подивитися на дивовижне захоплення людей. Ми вперше проводимо такий фестиваль в Житомирі і дай Бог, щоб він став традиційним для міста», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 17 грудня на майдані Корольова біля кінотеатру «Жовтень» розташувався велетенський автомобіль із потужною аудіосистемою і всі охочі могли сфотографуватися біля нього. За кожне селфі-фото житомиряни отримували подарунки від організаторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Парфентієва автозвук  
Матеріали по темі