Влада

«Укрзалізниці» трішки треба свій «апетит» зменшити, – мер Житомира щодо можливого скасування приміських поїздів

12 June 2018, 12:12

«Укрзалізниця» попередила житомирську міську владу, що через два тижні може скасувати приміські потяги, якщо не отримає компенсацію за перевезення пільговиків.

Про це Житомирській міський голова Сергій Сухомлин сказав 12 червня після позачергової сесії міської ради.


«У минулому році у нас також така ситуація була. Ми виділяли кошти з міського бюджету, частково компенсували, залізниця запускала потяги. У цьому році її вже не влаштовує півмільйона гривень, які ми вже виділили в цьому році, вона вже вимагає 2,5 млн грн на компенсацію, але… «Укрзалізниця» забула наступне, що при голосуванні депутатами Верховної Ради бюджету України на цей рік, фактично була внесена правка, і по якій бюджет міста недоотримав від залізниці суму приблизно 8 млн грн – це за оренду землі (це податок на землю залізниці). Вилучили цю норму при голосуванні депутати, і місто не отримало 8 мільйонів гривень. Ми розглядали це питання, це питання стосується не тільки міста Житомира. На асоціації міст ми піднімали це питання. Піднімали це питання на зустрічі з прем’єр-міністром і міністрами, і прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністру розглянути можливість фактично взаємозаліку такого, щоб не створювати напруження. Бо наш бюджет від цього голосування втратив 8 млн грн, а вони вимагають 2,5 млн грн. Але у будь-якому випадку – це пільги, які надає держава, і вона, держава, нам ці пільги ніяк не компенсує. Є доручення прем’єр-міністра, я думаю, що міністру потрібно вчасно відпрацювати це доручення. Я думаю, що «Укрзалізниці» трішки треба свій «апетит» зменшити», - сказав Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2018 року під час наради голова Житомирської облради Володимир Ширма наголосив на тому, що місцеві бюджети боргують «Укрзалізниці» понад 7 млн грн за перевезення пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Укрзалізниця пільги проїзд приміські потяги  
Матеріали по темі