Влада

Житомирських екологів не пустили до перевірки на підприємство, що виготовляє асфальтно-бетонну суміш

13 June 2018, 11:17

Житомирських екологів не допущено до перевірки підприємства з виробництва асфальтно-бетонної суміші.

Про це 12 червня на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«На адресу Державної екологічної інспекції у Житомирській області надходять численні скарги громадськості стосовно забруднення атмосферного повітря приватним підприємством «Автомагістраль» біля села Осиково Бердичівського району. 07 червня поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області здійснено виїзд та встановлено, що вищевказане підприємство займається виробництвом асфальтно-бетонної суміші. Спеціалісти Інспекції намагались провести перевірку законності такої діяльності, про даний факт повідомлено зазначене підприємство, однак керівництвом відмовлено у допуску до проведення заходу державного нагляду (контролю) та жодних документів про діяльність не представлено. Працівниками Інспекції складено відповідний акт, який надіслано листом керівництву підприємства», - йдеться у повідомленні.

У зв’язку із цим Державною екологічною інспекцією у Житомирській області направлено запити для отримання інформації, щодо наявності у підприємства дозвільних документів, після отримання відповідей матеріали будуть передані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування.

У коментарі Житомир.info заступник начальника Держекоінспекції у Житомирській області Сергій Зибалов уточнив, що територія відкрита, проте екологам все ж не дали заміряти об’єм викидів в атмосферу.

«У Бердичівському районі стоїть база ця що варить асфальтно-бетонну суміш. Ми тудивиїжджали, нас не пустили. Територія там і не закрита, але як тільки ми туди почали заходити, робітники одразу почали виключати котли. Тобто, заміряти об’єм викидів в атмосферу – не можемо. Документів вони не надали», - розповів Сергій Зибалов.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року житомирські екологи перевіряти викиди вантажівок, які перевозять кам’яні блоки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зибалов Автомагістраль екологія перевірка  
Матеріали по темі