Події

Житомирський апеляційний суд залишив під вартою підозрювану у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак

13 June 2018, 16:55

Апеляційний суд Житомирської області розглядав скаргу Світлани Кустовецької, яку підозрюють у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак. Перед засіданням біля приміщення суду зібрались кілька десятків людей із фотографіями убитої.

За їх словами, вони прийшли підтримати родичів Юлії та слідкувати за процесом. В ході засідання, захисник підозрюваної кілька разів наголосила на тому, що в Світлани Кустовецької є неповнолітня донька та хворі батьки. Разом із тим, вона закликала активістів та знайомих убитої не тиснути на суд.

«Дайте розібратись в цьому професіоналам, але навіщо при цьому повинна перебувати під вартою Світлана Кустовецька? При таких обставинах, які ми маємо на сьогоднішній день: неповнолітня дитина, хворі батьки, які не мають пенсії. Навіщо все це робити? Навіщо перекривати дороги? Навіщо вриватись в кабінет до прокурора і звинувачувати його невідомо в чому? В цьому ретельно будуть розбиратись три судді, а я вважаю, що навіть і колегія присяжних. Тому я прошу суд винести законну ухвалу відносно Кустовецької, задовольнити мою і її апеляційну скаргу, застосувати до неї запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту в місті Бердичеві за адресою, яка вказана у апеляційній скарзі», – каже адвокат підозрюваної Людмила Петрушина.


Сама підозрювана не вважає себе винною і також просить змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

«Шановний суд, я не визнаю свою вину і ніколи її не визнаю, тому що я не винувата. Я не могла такого зробити. Прошу, шановний суд, застосувати до мене запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», – каже підозрювана Світлана Кустовецька.

Сторона обвинувачення натомість припускає: що підозрювана може впливати на свідків і наголошує, що захист не надав жодних вагомих причин для зміни запобіжного заходу.

«Захисник в апеляційній скарзі фактично виклала усе те, чим вона оперувала в судовому засіданні під час обрання запобіжного заходу. Будь-яких інших нових даних, які б спростовували ризики, які були доведені стороною обвинувачення в судовому засіданні, наразі колегії суддів не надала. Також захисник не пояснив чому підозра є необґрунтованою. Оскільки слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду дуже прискіпливо і детально досліджував всі обставини», – переконаний прокурор Олександр Білецький.

Після усіх доводів, пояснень та судових дебатів судді відправляються в дорадчу кімнату і через кілька хвилин оголошують рішення: апеляційну скаргу підозрюваної та її захисника залишити без задоволення.

Підготовче засідання у справі вбитої в Бердичеві Юлії Козак відбудеться вже 14 червня у Богунському районному суді.

Нагадаємо, 8 червня прес-служба прокуратури Житомирської області з посиланням на керівника Бердичівської місцевої прокуратури Вадима Кожухаря, поінформувала про те, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак «світить» довічне ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина.

Чоловіка Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. Зранку, 14 травня, кілька десятків людей зібралися у Бердичеві біля прокуратури і перекрили дорогу через справу вбитої Юлії Козак.

15 травня 2018 року суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Козак суд вбивство апеляція  
Матеріали по темі