Влада

Житомирська область – друга в Україні, яка отримає ігрові набори Lego для першокласників

14 June 2018, 09:21

Вже з 1 вересня учні перших класів Житомирської області навчатимуться за допомогою двох видів ігрових наборів Lego – «Шість цеглинок» та конструкторів «LEGO Play Box». Житомирщина – друга область, яка в червні отримає набори Lego для Нової української школи у закладах загальної середньої освіти.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, посилаючись на начальника управління освіти і науки ОДА Ларису Шевчук.

«Відповідно до наказу МОН Житомирська область у червні отримає безкоштовні конструктори Lego – 15 тис. 602 наборів «Шість цеглинок» для кожного першокласника та 1237 наборів «LEGO Play Box» для кожного першого класу. Ці конструктори вже розподілені між закладами загальної середньої освіти і будуть передані районам та ОТГ Житомирщини для реалізації НУШ», – зазначила Лариса Шевчук.

«Усі перші класи України, зокрема й Житомирщини, компанія The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами. Також компанія допоможе педагогам опанувати методики для ефективного використання конструкторів у навчанні. Ігрові набори допоможуть впровадити ігрові та діяльнісні методи навчання у класах, дозволять краще розвинути логічне мислення, послідовність дій, творче уявлення» – наголошують в ОДА.

Нагадаємо, в середині травня міністр освіти і науки Лілія Гриневич анонсувала, що у червні набори LEGO Play Box завезуть для Вінницької, Житомирської, Київської (в тому числі Києва), Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

Як повідомляв Житомир.info, в березні цього року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation, в рамках якого фонд безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лего школа освіта  
Матеріали по темі