Економіка

З початку року під час ревізій житомирські аудитори виявили порушень майже на 11,6 млн грн

15 June 2018, 11:25

Аудитори Житомирської області протягом п’яти місяців 2018 року забезпечили відшкодування втрат на суму майже 11,6 млн грн.

Про це інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області протягом січня-травня 2018 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 11,6 млн грн. За результатами заходів, яких вжили аудитори, керівники місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій прийняли 32 управлінських рішення. За підсумками державних фінансових аудитів прийнято до виконання 44 пропозиції», - інформують аудитори.

Правоохоронні органи за матеріалами ревізій і перевірок розпочали десять досудових розслідувань та вручили десять письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

«За недотримання законодавства 42 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 8 – до дисциплінарної та матеріальної. Трьох осіб звільнено з займаних посад. Установам і організаціям, де виявлено порушення, у 16 випадках зупинено операції з бюджетними коштами. Крім того, житомирські аудитори ініціювали три позови щодо усунення виявлених порушень перед органом прокуратури. Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму майже 5,2 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію в управлінні праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира за період з 01.01.2014 по 30.11.2017, під час якої перевірено використання коштів субвенції з державного бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори ревізія перевірка  
Матеріали по темі