Влада

Житомирській області виділили 23,5 млн грн субвенції на житло для сімей загиблих та учасників бойових дій, які мають інвалідність

15 June 2018, 15:14

Урядом затверджений розподіл субвенції у розмірі 200 млн. гривень з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав, а також для осіб з інвалідністю I-II групи, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах.

Відповідне розпорядження КМУ прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 13 червня 2018 року.

«Відповідно до частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України затвердити розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих учасників бойових дійна території інших держав, визначених в абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов, на 2018 рік в обсязі 200 000 тис. гривень згідно з додатком», - йдеться у документі.

Найбільше отримають бюджет Харківської області та міста Києва – 31 млн 424 тис. 986 грн та 31 млн 380 тис. 943 грн, відповідно. Житомирській області виділяють 23 млн 449 тис. 453 грн.


Як повідомляв Житомир.info, в червні 2018 року бюджет Житомира отримав 11 млн 171 тис. 317 грн субвенції з державного бюджету субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб та осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції. За ці кошти планують придбати 12 квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція житло УБД  
Матеріали по темі