Місто

У Житомирі зі зрізаного асфальтобетонного покриття роблять дороги в провулках

15 June 2018, 17:27

Зрізаному асфальтобетонному покриттю з житомирських доріг знайшли застосування. З асфальтної крихти роблять дороги в тих провулках, де не то що не можна пройти, а і проїхати.


«За попередні місяці ми багато нарізали по Житомиру, зробили фрезерування і у нас накопичилось багато зрізаного асфальту. Приблизно десь 800 тонн назбирали зрізаного асфальту. Це за останні два місяці. Тому, було прийнято рішення зробити людям, у тих провулках, де повноцінне асфальтобетонне покриття не передбачається найближчі 5 - 10 років. Вони просять нас зробити якісне асфальтне покриття. Тому, ми використовуємо дуже просту технологію. Спочатку сюди іде грейдер, або трактор, який зрівнює верхній шар ґрунту, потім відсипається від 5 до 10 см зрізаної асфальтної крошки і після того воно вкатується вже маленькими або великими катками. Зрізаний асфальт - безкоштовний. Тут іде мова про його зрізання, перевезення і укатці. Минулого року ми витратили на ці 10 провулків 331 тис. грн. В принципі - це робота механізмів, заробітна плата і робота транспорту по перевезенню цієї крошки. Якби ми працювали з гарячим асфальтом, то це було б 3 млн грн», - розповідає директор КП «ЖУАШ» Сергій Янушевич.

Працівники управління автомобільних шляхів розповідають: список проблемних провулків, які роками не бачили асфальтного покриття склали завдяки зверненням та листам людей. Їх, каже директор комунального підприємства, безліч й зробити їх усі одразу неможливо. Тому, перші у черзі ті, де найзруйнованіше дорожнє покриття. Своєрідне покращення вже відчули жителі провулку Мар’янівського.

«Калюжі, просідання ґрунту, підземні води і таке інше. Тому, дорога була не хороша, погано було ходити і машиною. Зараз досить добре. Звичайно - це не ідеальний асфальт, але вже краще, ніж було раніше», - зізнається Марина.

Наразі роботи тривають у провулку Малому. Місцеві мешканці якого настільки тішаться, що у них буде нормальна дорога в провулку, що і самі взяли граблі й лопати до рук та пішли допомагати комунальникам.

«Болото було, а зараз вже будемо ходити нормально. Ми вже вийшли усі хором тут допомагаємо», - ділиться Євгенія.

Директор КП «ЖУАШ» ділиться: до кінця сезону планують прокласти асфальтне покриття не менш як у 10 проблемних провулках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Янушевич асфальт ремонт  
Матеріали по темі