Політика

Борислав Розенблат привітав житомирських медиків з професійним святом та вручив нагороди

18 June 2018, 09:18

17 червня професійне свято відзначали працівники галузі охорони здоров'я України. Медичні працівники Житомирської області приймали вітання напередодні, 15 червня, в академічному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги.

Привітали медиків керівники області.

Зі словами вдячності зі сцени театру до медичної спільноти звернувся і народний депутат від Житомира Борислав Розенблат.

«Ви ті люди, які кожного дня і кожної ночі рятують життя. Що відчувають ті люди, які переступають поріг ваших лікарняних закладів? Вони йдуть до вас, бо для них ви надія, іноді – остання. Вдячний усім медпрацівникам області, які рухають вперед потяг змін у галузі охорони здоров’я. Я пам’ятаю, як ми з вами розпочали процес оновлення спецобладнання у міських лікарнях, і мені приємно, що впродовж останніх років також спостерігається розвиток обласних медзакладів. Я розумію, що ми маємо рухатися далі, ще швидше, ще ефективніше. Я низько вклоняюсь усім, хто рятує людські життя. Успіхів вам, наснаги і добробуту», – побажав народний депутат.

Окремо він подякував тим медикам, які рятують життя військових на передовій та у шпиталях.

Особливу увагу Борислав Розенблат акцентував на необхідності належного технічного забезпечення лікарень, зазначивши, що планує віднайти кошти на придбання лінійного прискорювача для Житомирського обласного онкологічного диспансеру. Адже боротьба з онкологією для Житомирщини особливо актуальна: наша область чи не перша в країні за кількістю хворих на рак.

Після вітальних слів нардеп вручив низку нагород лікарям житомирських міських та обласних лікарень.

Орден «За розбудову України» отримали:

Дідик Віталій Степанович – керівник Обласного протитуберкульозного диспансера Житомирської обласної ради;

Башек Володимир Йосипович – керівник КУ «Центральна дитяча міська лікарня».

Медаль «Знання, душу, серце – людям» отримали: Опрелянський Ігор Ростиславович, Іванчук Іван Захарович, Панчишин Віктор Федорович, Бобер Микола Дмитрович, Блищик Павло Євстафійович, Лучків Віктор Іванович, Задорожний Микола Сергійович, Волинець Тетяна Борисівна, Гордійчук Віктор Петрович, Радченко Василь Олександрович.

Відзнаки «За заслуги перед громадою» отримали:

Андрушівська ЦРЛ;

КУ «Центральна дитяча міська лікарня».

Нагадаємо, що за останні два роки народному депутату Бориславу Розенблату вдалося замінити старе медичне обладнання у житомирських міських лікарнях та поліклініках вартістю понад 40 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Розенблат нардеп  
Матеріали по темі