Місто

​Заступник мера Житомира розповів, скільки пасажирів перевезли нові комунальні автобуси та скількох водіїв уже звільнили

18 June 2018, 18:18

У мерії підбили перші підсумки роботи нових муніципальних автобусів, які курсують за маршрутами №53 та №53А із 7 червня.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук озвучив основні цифри, які вдалось зібрати на даний момент.


«Перша цифра - це обсяг перевезених пасажирів: це близько 50 000 людей, від 6 000 людей щоденно. Можливо, перший тиждень не такий показовий, бо кожен день показники міняються - починаючи від першого дня експлуатації, коли люди не знали і взагалі вагались: сідати чи не сідати, чи це житомирський транспорт, і до сьогоднішнього дня, коли маршрут обкатаний і більшість людей вже в курсі, як він курсує і за якою схемою. Відповідно, стає більше пасажирів, міняється й виручка. Наразі доволі великий розхід палива. Це з того, що незаплановане і не прогнозовано. Пов’язано це і з манерою водіння. Близько до тони пального зараз витрачається, і це трішечки більше, ніж ми планували. Але є різниця між водіями. Сподіваємось, що це теж налагодиться. На цьому тижні заплановані майстер-клас і тренінг для водіїв саме такого міського автобусу. Від компанії-дистриб’ютора буде фахівець, який і проведе заняття для всіх водіїв ТТУ. В цілому доволі позитивне сприйняття людьми. Так само маємо позитивні відгуки від водіїв. Особливо ті, хто має із чим порівняти, хто працював на маршрутках. І від людей менше претензій, бо рівень транспорту задає загальну атмосферу між пасажиром та водієм», - розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Окрім «бочки меду», Дмитро Ткачук розповів і про «ложку дьогтю».

«Є і негативні нюанси. Вже із трьома людьми ми попрощались навіть попри такий короткий термін. За різними причинами. Починаючи від вживання алкоголю напередодні й вихід після цього на зміну до зловживань із квитками. Відповідно, доволі жорсткі умови по цих речах. Ми попереджали про це на старті. Тому й надалі запрошуємо водіїв. Тим більше, що на осінь ми очікуємо нову партію автобусів», - сказав заступник мера.

Ткачук також розповів, коли очікувати другої партії муніципальних автобусів.

«Процедури будуть такі самі, як ми проходили із першою партією. Банк на тендерному комітеті узгоджує умови. Ми узгодили набагато прийнятливіші для міста умови. Основний компонент - це відсоткова ставка, вона буде значно нижчою, ніж по першому договору. Це принципова домовленість. Після затвердження кредитним комітетом банку цих умов будемо виходити на підписання договору на поставку другої партії. І очікуємо, що на вересень друга партія автобусів чисельністю у 23 одиниці вже буде в Житомирі», - сказав Дмитро Ткачук.

Заступник мера також прокоментував дорожньо-транспортну пригоду, у яку новий комунальний автобус потрапив на Покровській.

Нагадаємо, на брифінгу 12 червня мер Сергій Сухомлин говорив, що є зауваження до кваліфікації водіїв нових МАЗів, які працюють у Житомирі на автобусних маршрутах №53 та №53А.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня 2018 року на Соборному майдані за участю віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка відбулася урочиста передача автобусів виробництва Мінського автозаводу комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». 7 червня 14 нових комунальних автобусів, які взяли в лізинг, почали працювати на маршрутах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус Ткачук ТТУ  
Матеріали по темі