Культура

Виставу «Вій» житомирського драмтеатру відзначили на Міжнародному театральному фестивалі

19 June 2018, 11:58

Колектив Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги з успіхом презентував виставу «Вій» на ХХ Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

На ювілейний фестиваль, який тривав з 17 по 27 травня на Херсонщині і проходив під гаслом «Фестиваль збирає друзів», завітали театри не лише з України, а й з 11 країн світу, зокрема Португалії, Німеччини, Литви, Польщі, Угорщини, Туреччини, Ізраїлю, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови.

«До театральної афіші було вписано 51 виставу від 43 театрів, серед яких вистава «Вій» від режисера житомирського театру Петра Авраменка, який представив учасникам та гостям фестивалю власне трактування відомого твору Миколи Гоголя. Вистава переносить глядачів у світ українського колориту, гумору, народних пісень та містики. У постановці показано не лише містичний та релігійний бік твору, а й різні аспекти людської сутності. Вистава захоплює своїм оформленням: прекрасні декорації та костюми, гра оркестру наживо, танці та народні пісні», - інформують в облраді.

Виставу «Вій» високо оцінили не лише звичайні глядачі, а й професійні театрали. Про це повідомив голову обласної ради Володимира Ширму Президент Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», народний артист України Олександр Книга.

«Він зазначив, що «усі театральні критики, театрознавці та журналісти, що працювали на фестивалі, а також глядачі, надали високу оцінку акторській та режисерській роботі житомирського театру» і висловив щиру подяку керівництву області за сприяння та підтримку театрального мистецтва», - пише прес-служба обласної ради.

Варто зазначити, що цьогорічний фестиваль став наймасштабнішим в Україні, оскільки проходив на два міста – Херсон та Миколаїв, де було задіяно 20 сценічних майданчиків. Метою фестивалю є об’єднання різних країн під прапором театрального мистецтва задля налагодження дружніх зв’язків та створення нових унікальних творчих проектів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вистава театр драмтеатр  
Матеріали по темі