Влада

З 25 червня в Житомирі курсуватиме нічний громадський транспорт

20 June 2018, 11:43

З понеділка, 25 червня, у Житомирі курсуватиме громадський транспорт за нічними графіками.

Про це під час брифінгу 20 червня повідомив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«На сьогодні маємо ряд зауважень від громадськості, вони абсолютно обґрунтовані і об’єктивні про те, що у вечірній час доволі складно планувати свої поїздки і пересуватись містом, враховуючи, що в літній період цикл активного життя в місті продовжено. Це абсолютно логічно. Тому, враховуючи досвід і попереднього року, коли курсували вечірні і нічні графіки, а також ті схеми, які ми випробовували під час святкових днів Пасхи та Нового року, зараз ми плануємо запровадити вечірні та нічні маршрути», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Спеціально для нічних графіків розробили нові маршрути, за якими курсуватиме громадський електротранспорт.

«Що стосується їх схеми, то вони всі відправлятимуться за відмінною від денного графіку курсування і маршруту курсування схемою. Маршрути відправлятимуться з площі Перемоги і курсуватимуть по коротких маршрутах до ключових мікрорайонів, до найбільш густонаселених мікрорайонів міста. Номери цих маршрутів намагались сформувати так, щоб вони були асоціативно близькими до денних. Зокрема, маршрут № 2 та № 3 рухатимуться по центральному кільці вулицями Бердичівською та Київською і, відповідно, Київською та Бердичівською. Маршрут № 4 їхатиме з площі Перемоги до Крошні. І маршрут № 5 - це маршрут, який з’єднуватиме Богунію та гідропарк, фактично, в тому самому режимі, як він сьогодні працює впродовж дня. А також один новий маршрут № 7, який буде курсувати в форматі спеціального підвозу для промислової зони. Це буде задіяна нова лінія, яка з наступного вівторка здасться в експлуатацію», - пояснює заступник мера.

За словами Дмитра Ткачука, нічний громадський транспорт курсуватиме аж до пізнього вечора.

«По часу: маршрути почнуть діяти з 9 години вечора і останні відправляться о першій годині ночі. Графік побудований таким чином, що кожні 30 хвилин з усіх мікрорайонів ці маршрути з’їжджатимуться на площу Перемоги для того, щоб забезпечити можливість пересадки для людей, які рухаються в інший мікрорайон», - каже Ткачук.

Вартість проїзду у нічному транспорті становитиме 6 грн., однак, в муніципалітеті запропонували ряд рішень для містян, які дозволять заощадити.

«Що стосується вартості проїзду, то, згідно з рішенням виконкому, діятиме тариф нічного часу, але одразу є кілька моментів. В нього входить фактор пересадки. Змінюючи маршрут, люди не будуть здійснювати подвійної оплати. А також для власників електронних квитків: їх тарифний план нічим не відрізнятиметься. Тобто, той, хто розраховуватиметься електронною картою і електронним квитком, з нього тарифікуватиметься по денному тарифу. Це також певний стимул використовувати альтернативні форми оплати. Ці маршрути будуть внесені і будуть відображатись в системі GPS трекінгу. Більше того, на зупинках громадського транспорту, в боксах, де знаходяться розклади руху, будуть розміщені розклади цих нічних маршрутів. Тому люди, які фактично приходять на зупинки, і не маючи смартфону, бачитимуть цю інформацію, що транспорт в цей час має бути», - розповів заступник міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, заступник мера Житомира Дмитро Ткачук розповів, скільки пасажирів перевезли нові комунальні автобуси та скількох водіїв уже звільнили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт Ткачук тролейбус  
Матеріали по темі