Влада

Міноборони відреагувало на журналістське розслідування щодо закупівлі безпілотників, пов’язаних з нардепом від Житомира

21 June 2018, 14:02

Міністерство оборони запевняє, що не купує безпілотники у житомирської фірми, яка пов’язана з народним депутатом Бориславом Розенблатом.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони 21 червня.

«Станом на 20.06.2018 року відомство не проводило процедури закупівлі БпАК «HAWK». Також відсутні будь-які рішення щодо прийняття на озброєння зазначених комплексів. Разом з тим, комплекси успішно пройшли визначальні відомчі випробування та підтвердили заявлені виробником тактико-технічні характеристики. Рішення щодо прийняття їх на озброєння буде прийматись лише після завершення з позитивними результатами підконтрольної експлуатації у Збройних Силах України. У разі ж прийняття рішення щодо проведення процедури закупівлі комплексів «HAWK», цей процес буде здійснюватися під безпосереднім контролем відповідальних осіб Управління військових представництв Міністерства оборони України, від початку виробництва і до постачання готової продукції до ЗС України», - наголошують в міністерстві.

Також зазначається, що законодавством не передбачено окремих вимог щодо здійснення попередньої перевірки з боку замовника (Міноборони) осіб, які є власниками підприємств-виконавців. Разом з тим, Законом України «Про державне оборонне замовлення» передбачена перевірка технічних спроможностей підприємства до виконання оборонного замовлення, але матеріали стосовно випробувань БпАК «HAWK» становлять державну таємницю.

Нагадаємо, 18 червня на «24 канал» вийшла програма «Наші гроші» щодо цьогорічного державного оборонного замовлення на безпілотники «Hawk», які постачає НВП «Українські авіаційні системи». Підприємство знаходиться на території Житомирського залізобетонного заводу, серед його засновників – дружина нардепа Жанна Розенблат та його давній бізнес-партнер Костянтин Пожидаєв. Натхненником виготовлення безпілотних комплексів був сам нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міноборони безпілотник Розенблат армія  
Матеріали по темі