Влада

​У Житомирській області судитимуть керівника ТОВ, який привласнив 16 тонн чужого зерна

22 June 2018, 17:24

Керівника одного з сільськогосподарських підприємств Новоград-Волинського району Житомирської області обвинувачують в замаху на заволодіння чужим врожаєм пшениці.

Про це 22 червня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Досудовим розслідуванням установлено, що на початку серпня 2017 року керівник сільськогосподарського ТОВ найняв сільськогосподарську техніку та самовільно розпочав обмолот пшениці на чужому полі. Таким чином, на 20-гектарному полі, що належить іншому фермерському господарству, розташованому поблизу с. Кам’яний Майдан Новоград-Волинського району, протиправно скосили майже 4 га зернових, намолотивши майже 16 тонн зерна вартістю понад 70 тис грн. Ймовірно, обмолотили б і решту чужої пшениці, однак їм зашкодив фермер, який виявив рейдерів», - повідомила прокуратура.

За даними прес-служби, Новоград-Волинська місцева прокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за статтями 15 та 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж) Кримінального кодексу України та скерувала його до Новоград-Волинського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Найсуворіше покарання за скоєний злочин, відповідно до зазначеної статті - позбавлення волі на строк до чотирьох років, - уточнює прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, з травня 2018 року в Житомирській області знову запрацював антирейдерський аграрний штаб, створений захистити землю та врожай від посягань і бізнес-конфліктів. Заступниця міністра юстиції в Житомирі говорила, що область у «середняках» за кількістю звернень до антирейдерських комісій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: антирейдерський штаб рейдер ОДА земля  
Матеріали по темі