Влада

​На час посівної в Житомирській області відновив роботу антирейдерський штаб

7 May 2018, 11:44

У Житомирській області на період посівної кампанії знову запрацював антирейдерський аграрний штаб, який створюється для захисту землі та врожаю від посягань і бізнес-конфліктів.

Про це 5 травня повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

«На період проведення посівної кампанії за ініціативи Міністерства юстиції України та Першого віце-прем’єр-міністра С. І. Кубіва Уряд прийняв рішення відновити роботу антирейдерських аграрних штабів, головне завдання яких – захистити сільгоспвиробника, його майно, землі та врожай від посягань і бізнес-конфліктів. Відновив свою роботу такий штаб і на Житомирщині», - інформує прес-служба і нагадує: при ГУ юстиції у Житомирській області знову запрацювала телефонна «гаряча лінія» оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя.

Номери «гарячої лінії»: (0412) 22-52-84, працює понеділок-четвер з 09:00 до 18:00 , у п’ятницю з 09:00 до 16:00, обідня перерва з 13.00 до 14.00.

За даними прес-служби Житомирської ОДА, облдержадміністрація продовжила роботу антирейдерського штабу ще на початку 2018 року.

«Вже провели два засідання. Мета роботи обласного штабу – забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв, надання правової допомоги в оформленні правовстановлюючих документів на земельні ділянки, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень для подальшого притягнення винних осіб до відповідальності. Очолює оперативний штаб заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олексій Ясюнецький», - поінформувала прес-служба ОДА.

Нагадаємо, у 2017 жителям Житомирської області пояснювали, які документи на землю слід мати і яким орендарям довіряти.

Як повідомляв Житомир.info, антирейдерський штаб, до складу якого входили представники Житомирської облдержадміністрації, головного управління Нацполіції, Держгеокадастру, управління юстиції, обласної прокуратури, служби безпеки, екологічної інспекції та громадськості, завершив роботу в грудні 2017 року. Результатом його роботи стали 22 скарги та 2 кримінальних провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: антирейдерський штаб рейдер ОДА земля  
Матеріали по темі