Суспільство

​Бердичівляни відсвяткували День міста та з’їли 240-кілограмовий пиріг

25 June 2018, 10:55

23 та 24 червня жителі Бердичева Житомирської області відзначили день міста. Святкуванню дещо завадив суботній дощ, однак попри це в місті пройшов І легкоатлетичний пробіг «Я – українець», в якому взяли участь близько 200 учасників віком від 6 місяців до 68 років.

За даними Житомирської ОДА, в рамках святкувань на жителів та гостей міста чекало багато культурних заходів, конкурсів та розваг. В оновленому музично-драматичному театрі «На Європейській» пройшла оперета на музику Йогана Штрауса «Летюча миша» у виконанні артистів Одеського академічного театру музичної комедії. Традиційно у місті відбулися ХІХ Дні польської культури, адже Бердичів має два міста-побратими у Польщі – Явор та Сєдльце. У центрі міста на сцені культурні номери давали місцеві та всеукраїнські артисти, діяли розважальні атракціони, виставки, майстер-класи тощо.

За даними ЗМІ, у День міста народилися маленькі бердичівляни – хлопчик та дівчинка, яких назвали Іллею та Зоряною.

Також між жителями та гостями міста розділили 240-кілограмовий пиріг, спечений 15 пекарами Бердичівського хлібозаводу. За повідомленням хлібозаводу, цей пиріг став найбільшим за всю історію міста. Пиріг був повністю з натуральних продуктів: борошна, цукру, яєць, без додавання штучних барвників та сумішей. Прикрашений прапором України та квітами з колосками.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 жителі відзначили 1313-річчя від дня заснування міста Коростеня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста Бердичів пиріг  
Матеріали по темі