Суспільство

У Житомирській області за місяць кількість зареєстрованих електромобілів збільшилась у 3,5 раза

26 June 2018, 10:02

Станом на 1 червня 2018 року в Житомирській області було зареєстровано 114 легкових електромобілів.

Відповідна інформація опублікована на сайті маркетингової Компанії IRS Group.

За інформацією сайту, в Україні протягом травня здійснено 432 реєстрації електрокарів, що на 6% менше від кількості реєстрацій в квітні та загалом становить 1/5 від кількості реєстрацій в 2018 році.

Лідерами за кількістю реєстрацій в травні цього року традиційно стали м. Київ, Одеська, Харківська та Дніпропетровська області. ТОП-5 замикає Житомирська область.

«Варто зазначити, що для останньої характерний стабільний позитивний приріст протягом останніх 4-х місяців. В порівнянні з квітнем кількість реєстрацій тут збільшилась в 3,5 раза», - пише Компанія IRS Group.

В Кіровоградській та Сумській області не зафіксовано жодної реєстрації у травні.

Nissan Leaf стабільно є найпопулярнішою моделлю серед зареєстрованих електромобілів, але частка моделі продовжує поступово зменшуватись в загальній кількості реєстрацій. BMW I3 в 1,5 рази поширила свою присутність на українському ринку електрокарів в порівнянні з квітнем – більшість реєстрацій здійснені в м. Київ та Одеській області.

Як повідомляв Житомир.info, за 7 місяців 2017 року через Житомирську митницю на митну територію України було ввезено 28 електромобілів, з них 5 громадянами та 23 - юридичними особами.

Нагадаємо, що у Житомирі діють два пункти зарядки електромобілів (за адресами: просп. Незалежності, 57 та вул. Київська, 74).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електромобіль  
Матеріали по темі