Політика

​За сприяння нардепа від Житомира Борислава Розенблата лікарні міста отримали дороговартісне обладнання

26 June 2018, 11:35

Спеціальні апарати для операційних та пологових відділень, нові багатофункціональні ліжка та безліч іншого дороговартісного обладнання передали благодійники житомирським медикам. Завдяки зусиллям небайдужих лікарні Житомира отримали дороговартісне обладнання, яке навряд чи змогли б закупити за власний кошт.

«Лікарні просто не витримали б з точки зору бюджетів, бо, наприклад, ми знаємо, якщо лікарня на рік отримує гроші на апарат УЗД або на рентген, то це буде дуже добре, але це весь бюджет, який вона може пустити на розвиток. Зараз ми можемо допомогти зекономити кошти лікарням, які можуть піти на покращення матеріально-технічної бази в інших якихось питаннях. Більше того, я вам скажу, що функціональні ліжка, це взагалі нове слово для України, бо в нас ліжка ще старі, але для Німеччини це вже майже вчорашній день. Тобто, ваші лікарні будуть не просто добре забезпечені обладнанням, але людям буде комфортно там знаходитись і лікуватись. А це також дуже важливо одужання пацієнта», - каже засновник БО «Благодійний фонд «Фармварта» Денис Шевченко.


Ця допомога прибула від партнерів Фонду, німецько-української асоціації Vereins Blau-Gelbes-Kreuze.V., які зібрали ці речі для житомирян. До залучення іноземної гуманітарної допомоги активно долучився й народний депутат від Житомира Борислав Розенблат. Фонд родини Розенблат, який він заснував, привіз цю допомогу в Україну від благодійників з Німеччини.

«Ми теж пройшли в них такий собі тест, вони дізнавались, хто ми, вони робили дуже багато запитів. Нарешті наш фонд підтвердив своє доброчесне ім’я, що ми займаємось саме благодійною допомогою без комерційних оборудок. Тоді вони сказали: окей, ми надаємо вам гуманітарну допомогу і будемо працювати із вами на постійній основі», - розповідає народний депутат України Борислав Розенблат.

Згодом, після ввезення гуманітарного вантажу до України благодійники стикнулись із ще однією, традиційною для України, проблемою – бюрократією. Для повного розмитнення вантажу та отримання усіх дозвільних документів знадобилось цілих дев’ять тижнів. Тепер увесь вантаж нарешті поїде до лікарень, а медики, які приймали обладнання, розповідають: матеріально-технічна база лікарень та шпиталів потребує оновлення, однак власними силами це зробити надзвичайно складно, а подекуди й неможливо.

«Я вже побачив все, що нам передають, і скажу, що все це дійсно потрібно лікарням. Ви бачите, що усе обладнання мобільне, його не треба піднімати. Усе компактне та робоче. Ми усе це будемо використовувати, бо в цьому є необхідність. Ми прекрасно розуміємо і знаємо ціни цього обладнання. Ми могли б або купити таке обладнання і закрити лікарню, або ж нам благодійники дали б обладнання і ми змогли б працювати далі. Самостійно ми б цього не купили ніколи», - розповідає головний лікар житомирської центральної міської лікарні №2 Віктор Павлусенко.

«Який би великий бюджет лікарні не був, він все одно є недостатнім. Чи в нас, чи за кордоном, чи де завгодно. Безумовно, таке обладнання є вкрай необхідним, воно усе в дуже хорошому стані і воно буде використовуватись за призначенням», - каже головний лікар обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського Богдан Леськів.
За словами представників благодійного фонду та народного депутата України Борислава Розенблата, це лише перший вантаж: впродовж наступних кількох місяців очікується поставка додаткового обладнання для лікувальних закладів Житомира та регіону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реклама Розенблат  
Матеріали по темі