Влада

​З бюджету Житомира виділили 11,5 млн грн на «Нову українську школу»

26 June 2018, 12:34

З міського бюджету Житомира виділили 11 млн 447 тис. 102 грн на забезпечення фінансування заходу «Нова українська школа».

Таке рішення ухвалили на черговій сесії міської ради 26 червня.

Погоджувальна рада та гуманітарна комісія рекомендували передбачити дані кошти «при умові наявності фінансового ресурсу у результаті перевиконання міського бюджету» та внести дане питання на повторний розгляд постійних комісій.

Погоджувальна рада також рекомендувала управлінню освіти вказати в проекті рішення напрямки фінансування закупівель: 1 млн 592,1 тис. грн – закупівля дидактичних матеріалів; 3 млн 843,8 тис. грн – закупівля комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного контенту; 6 млн 11,2 тис. грн – закупівля сучасних меблів. Рекомендується управлінню освіти централізовано провести тендерні закупівлі комплектів шкільних меблів.

Крім того, погоджувальна рада рекомендувала підготувати звернення до прем’єр-міністра, Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки, міністра освіти і науки щодо забезпечення фінансування проекту «Нова українська школа».

Всі ці пропозиції депутати підтримали більшістю голосів. В цілому за проект рішення про внесення змін і доповнень до програми розвитку освіти проголосували 27 з 28 присутніх депутатів (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, в Житомирі цього року буде 117 перших класів, найбільше паралелей в школах №№5 і 23. На сесії 31 травня депутати облради розподілили 52 млн грн субвенції на реалізацію проекту «Нова українська школа» в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас нова школа  
Матеріали по темі