Суспільство

На виставці в Житомирі українські виробники хвалилися шкільними меблями для Нової української школи

26 June 2018, 15:12

26 червня в Житомирі відкрилася виставка навчального обладнання та меблів для Нової української школи.

Про це повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Виставка тривала з 9.00 до 14.00 по Пушкінській, 28 в обласному центрі.

«За словами начальника управління освіти облдержадміністрації Лариси Шевчук, така виставка відбувається вперше. Вона орієнтована на реформу в освіті – Нова українська школа. Захід проводився спеціально для вчителів, директорів шкіл, начальників відділів освіти районів області та голів ОТГ для того, щоб кожен з дотичних до освіти міг подивитися меблі та дидактичні матеріали і обрати для закупівлі для перших класів цього року», - цитує керівника обласної освіти прес-служба ОДА.

Цього року, згідно з реформою, кожен перший клас має бути обладнаний 8 просторовими зонами для навчання, творчості, дослідів та відпочинку. На виставці були представлені меблі та навчальні матеріали від виробників з міста Києва, Харкова та Вінниці. Це не лише обладнання для перших класів, а й для тематичних кабінетів, - уточнює ОДА.

Лариса Шевчук відзначила, що області вже виділено майже 38 млн грн на закупівлю дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерного обладнання. Першочергова задача – купити обладнання для перших класів, але якщо будуть кошти в залишку, то забезпечать інші класи. Райони також виділяють на ці цілі кошти з місцевих бюджетів.

Нагадаємо, у травні 2018 депутати Житомирської облради проголосували за розподіл 52 млн грн субвенції на Нову українську школу, а на сесії 26 червня житомирські депутати підтримали виділення 11,4 млн грн на реалізацію проекту в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, цього року на Житомирщині 10,3 тисяч дітей випускаються з дошкільних закладів освіти та підуть у перший клас у новому навчальному 2018/2019 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас нова школа  
Матеріали по темі