Політика

Опозиційний блок Житомирщини кадрово посилився та прийняв ряд важливих заяв

27 June 2018, 13:22

Житомирська обласна організація ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ провела розширене засідання Політради, під час якого обговорено суспільно-політичну ситуація в Україні, заслухано звіт по роботі у першому півріччі та окреслено плани на друге, ухвалено ряд заяв, що стосуються у тому числі й соціальної сфери життя Житомирщини.

У засіданні політради взяли участь народний депутат України Юрій Павленко, депутати Житомирської обласної та міської рад фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, керівники районних та міських партійних організацій.

Під час засідання політради голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко оголосив ряд кадрових змін. Так першим заступником голови партійної організації призначено Анатолія Мелашенка. Заступниками — Олександра Чорноморця та Раїсу Гулу. Наталія Рибак очолила секретаріат Житомирської регіональної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Особливо було відзначено ефективну роботу заступника голови обласної партійної організації, керівника Житомирської міської організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталії Леонченко.

Політрада Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ звернулася з вимогою до влади щодо негайного зниження тарифів на житлово-комунальні послуги.

«Україні необхідна політика, яка б відповідала її національним інтересам. Необхідно переглянути співпрацю з МВФ. Нарешті зайнятися подоланням бідності, розвитком економіки, підтримати власного виробника, знизити податки і тарифи для того, щоб підвищити рівень життя людей, щоб ожила промисловість», — йдеться в заяві ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Житомирщини.

Також учасники Політради відзначили, що першими жертвами децентралізації «по-житомирськи» стали діти, вчителі та лікарі, що сьогодні найбільше потерпають від непрофесійних рішень можновладців. Деформовані органи опіки та піклування не виконують покладені на них функції із захисту прав дитини, особливо в об’єднаних територіальних громадах. Критичною є ситуація з фінансуванням освіти та медицини в області. Державна субвенція не покриває витрати цих галузей, а тому лікарі та вчителі до кінця року можуть залишаться без зарплат.

Учасники засідання висунули вимоги до представників місцевої влади, зокрема Житомирської облдержадміністрації, дотримуватися Конституції України. Політрада констатувала той факт, що виконавча влада Житомирщини замість того, щоб бути головними захисниками інтересів громади, поступово стає їх головними порушниками та фактично перетворюється на виборчий штаб однієї політичної сили.

Водночас на Політраді відзначено зростання рівня довіри до ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ. Окреслено чіткий план дій на друге півріччя цього року для Житомирської обласної організації та усіх районних і міських партійних організацій зокрема.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Опозиційний блок  
Матеріали по темі