Події

У Житомирі чиновники управління капітального будівництва привласнили бюджетних коштів на суму понад 500 тис. грн

27 June 2018, 17:25

У Житомирі службових осіб управління капітального будівництва Житомирської міської ради підозрюють у привласненні понад 500 тис грн бюджетних коштів.

Про це інформує 27 червня прес-служба прокуратури у Житомирській області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, за оперативного супроводу працівників управління захисту економіки в області слідчим управлінням ГУНП в області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо неправомірних дій службових осіб управління капітального будівництва Житомирської міської ради», - йдеться у повідомленні.

«У ході досудового розслідування у вівторок, 26 червня 2018 року за погодженням з прокуратурою області, чотирьом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України. Установлено, що зловмисники протягом 2009-2012 років, спільно з керівником місцевого приватного підприємства, шляхом складання та видачі офіційних документів, у яких містилися неправдиві відомості, незаконно заволоділи частиною грошових коштів, призначених для виконання комплексу робіт з капітального ремонту музичної школи, розташованої у м. Житомирі. Унаслідок таких дій, посадові особи вчинили привласнення бюджетних коштів Житомирської міської ради на суму понад 500 тис грн. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу», - інформує прокуратура.

Довідково: санкції зазначених статей передбачають покарання, зокрема, ч. 5 ст. 191 - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна; ч. 1 ст. 366 – обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, керівника одного з сільськогосподарських підприємств Новоград-Волинського району Житомирської області судитимуть за те, що він привласнив 16 тонн чужого зерна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ кошти прокуратура  
Матеріали по темі