Події

Неподалік Житомира 54-річний чоловік отримав поранення під час вибуху воєнного боєприпаса

28 June 2018, 10:31

Подія сталася увечері 27 червня у с. Березівці Житомирського району. Унаслідок вибуху одного з боєприпасів часів Другої світової війни, що зберігалися на території приватного домоволодіння, поранення отримав 54-річний господар.

Про це 28 червня інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Близько 20.30 год. до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в господарському приміщенні одного з приватних домоволодінь с. Березівки стався вибух і поранено господаря. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи поліції, фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини, рятувальники та медики. Було встановлено, що потерпілим є 54-річний місцевий житель. Чоловіка було госпіталізовано з ушкодженнями та термічними опіками рук, тулуба та ніг. Під час огляду господарського приміщення, яке не зазнало значних руйнувань, фахівці-вибухотехніки попередньо встановили, що вибухнути могла частина мінометної міни часів Другої світової війни калібру 120 мм, уламки якої було вилучено. Окрім того, усередині сараю правоохоронці виявили ще низку корпусів мінометних мін воєнних літ. Нині усі боєприпаси та їх частини вилучені для направлення на експертне дослідження», – йдеться у повідомленні.

Обставини та причини, що призвели до події, нині з’ясовуються у ході розпочатого досудового розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2017 року в лісосмузі між селищами Озерне та Новогуйвінське Житомирського району стався вибух. Батько із сином шукали металобрухт. Саме під час цих пошуків вони й натрапили на артилерійський снаряд часів минулої війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція боєприпас вибух  
Матеріали по темі