Події

На пункті пропуску «Виступовичі» іноземець намагався дати хабара житомирському прикордоннику

30 June 2018, 09:38

Житомирському прикордоннику за безперешкодний проїзд в пункті пропуску іноземець намагався дати неправомірну вигоду.

Про це 29 червня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

«28 червня в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі» у Житомирській області на виїзд з України прибув легковий автомобіль Toyota під керуванням громадянина Литви. З метою пришвидшення процедури оформлення та не проведення поглибленого огляду транспортного засобу цією особою було запропоновано прикордоннику відділу «Овруч» Житомирського загону неправомірну грошову винагороду в розмірі 50 євро. Військовослужбовець відповів відмовою, попередивши вищевказаного громадянина про кримінальну відповідальність. Факт відмови зафіксований у присутності співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби», -йдеться у повідомленні.

«В ході подальшого спільного з працівниками фіскальної служби поглибленого огляду автомобіля в особистих речах громадянина Литви виявлено приховані 2 срібні монети 1924 року та поштові марки в кількості 350 штук. Натомість не задекларовані предмети вилучено для проведення експертизи, а за фактом спроби надання неправомірної вигоди прикордоннику до Овруцького відділу Національної поліції направлено повідомлення», зазначили прикордонники.

Як повідомляв Житомир.info, монету, відчеканену в середині ХVІІІ століття, прикордонники Житомирського загону спільно з митниками виявили 12 липня 2017 року в пункті пропуску «Вільча», що на українсько-білоруському кордоні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Виступовичі хабар прикордонник монети  
Матеріали по темі