Події

Вячеслав Печененко розповів про резонансні події за тиждень у Житомирській області

2 July 2018, 12:53

Останній тиждень червня у Житомирській області позначився відразу кількома резонансними подіями.

Про це 2 липня на своїй сторінці у Facebook написав начальник головного управління Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Затримання 27 червня 5 осіб, залишків банди розбійників, які вчинили спробу вбивства поліцейського, прикріпивши до його автомобіля саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Злочин не був реалізований лише через щасливий збіг обставин. Нині усі 5 під вартою. 1 липня працівники кримінальної поліції затримали у Київській області двох осіб, підозрюваних у причетності до вимагання та незаконного позбавлення волі житомирянина. Встановлення усіх обставин цього зухвалого злочину триває. Поліцейські нині продовжують заходи для затримання й інших учасників кримінального діяння», - написав Вячеслав Печененко.

«Відразу 4 факти нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень зафіксовано минулого тижня. На жаль, уже традиційно, такі випадки відбуваються на грунті зловживання алкоголем. 28 червня у Коростишеві чоловік побив співмешканку, а у м. Малині молодик наніс ножове поранення співчаркувальнику. В обох випадках травми виявились смертельними. 1 липня батько з сином у Бердичеві закінчили свою трапезу бійкою. У результаті 28-річний хлопець отримав ножове поранення шиї і, без перебільшення, лише своєчасна допомога медиків врятувала його життя. На території області тривають заходи із протидії незаконному обігу зброї. У результаті санкціонованих обшуків поліцейські вилучили у жителя Брусилова пістолет, патрони та банки з порохом, у жителя Овруцького району – обріз мисливської рушниці, а у бердичівлянина – тротил», - написав головний поліцейський області.

Також у Коростені поліцейські затримали двох парубків, 21 та 23 років, які демонтували окремі елементи конструкції з пам’ятника Невідомому солдатові Другої світової війни. Їх дії нами кваліфіковано як умисне незаконне пошкодження об’єктів культурної спадщини, а відтак обох очікує покарання – від штрафу і аж до 3-річного обмеження або позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень, з 25 червня по 1 липня, у Житомирській області до поліції надійшло 9 звернень з приводу безвісного зникнення 11 дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко поліція вбивство ГУНП  
Матеріали по темі