Місто

Фахівці житомирської «Клініки Зір» провели спеціалізовану конференцію для офтальмологів області

3 July 2018, 11:10

Як вчасно діагностувати хворобу ока, як підібрати правильне та своєчасне лікування та як зберегти і навіть покращити зір пацієнта, обговорювали на науково-практичній конференції, яку організували фахівці спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір». На конференцію запросили десятки офтальмологів із усієї області, щоб розповісти лікарям про можливості, які відкриваються для пацієнтів.

«Ми відкрили нову клініку. Є «Клініка Зір» на вулиці Небесної сотні, а ми відкрили нову клініку на Польовій. Хто був у нашій клініці, той пам’ятає, що там достатньо велике навантаження, багато людей, завжди були черги. Саме тому ми вирішили розширитись. Відповідно тепер ми можемо прийняти пацієнтів більш якісно, відкрити нові види діяльності офтальмології в Житомирській області. Цю конференцію ми проводимо для того, щоб пояснити офтальмологам, що ми робимо, як ми робимо. Ми також плануємо провести екскурсію в клініці, щоб показати обладнання та показати, що за допомогою нього можна робити», - розповідає головний лікар спеціалізованого медичного центру «Клініка Зір» Анатолій Мартиненко.

Доповідали на конференції як спеціалісти клініки, які досконало знають специфіку роботи на новітньому обладнанні, так і фахівці з інших міст України, котрі стажуються за кордоном.

«На сьогодні клініка володіє сучасним діагностичним обладнанням. І я сьогодні поділюсь нашими результатами: що можна діагностувати, і як вчасно лікувати пацієнтів, щоб ми не досягали великої інвалідності по втраті зору або по його зниженню. Наше основне завдання - зберігати зір, який є в людини, і навіть його покращувати. Ця конференція може бути корисною лікарям, які займаються лікуванням цукрового діабету, та і взагалі лікарям загальної практики», - розповідає лікар-ретинолог Андрій Хахула.

За словами запрошених лекторів, обладнання, яким наразі користуються в «Клініці Зір», дозволяє лікувати хвороби ока найсучаснішими методами та зберігати дорогоцінний для кожної людини зір.

«Оскільки новітня апаратура вимагає більших знань, люди на периферії мають розуміти, що вона дає пацієнту і що пацієнт може отримати суперзір. Ця апаратура дозволяє отримати цей зір. Сенс цієї конференції в тому, щоб не тільки лікарі, але й пацієнти розуміли, що є якісні технології, які дозволять отримати якісне життя. Бо якісний зір - це якісне життя», - впевнений кандидат медичних наук Василь Шевчик.

«На сьогодні є змога повноцінно коригувати всі офтальмологічні нозології. Якщо ми говоримо про хірургію катаракти, то тепер можна не тільки видалити катаракту, а і коригувати нерівність рогівки. Я також розкажу і про лінзи. Тепер можна імплантувати лінзу і не звертатись за допомогою до окулярів. Це важливий момент, і пацієнти мають це знати. Бо складається враження, що коли приходить пацієнт до лікаря, він знає, що щось імплантують, але не знає видів, не знає різновидів, не розуміє, чому з одним кришталиком він може носити окуляри, а з іншим категорично ні. Інформувати лікарів - дуже важливо, щоб ці технології були не тільки їх особистою інформацією, але ця інформація доходила і до кінцевого пацієнта», - розповідає представник хірургічного відділу компанії Alcon Андрій Малий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зір клініка Клініка зір  
Матеріали по темі