Влада

Бійцям-добровольцям планують видавати посвідчення, які діятимуть на території Житомирської області

3 July 2018, 12:22

У Житомирській області планують видавати посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції».

Проект рішення сімнадцятої сесії VII скликання Житомирської обласної ради «Про посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області» опублікували на сайті облради 3 липня.

«Обласна рада вирішила: затвердити Положення про виготовлення та видачу посвідчень «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

2. Передбачити в обласному бюджеті фінансування на виготовлення бланків посвідчень «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області, визнавши головними розпорядником коштів департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації», - йдеться у проекті рішення.

У додатку до проекту рішення зазначено, що «посвідчення «Бійця – добровольця АТО» є офіційним документом, який засвідчує особу, яку визнано бійцем-добровольцем АТО у Житомирській області та є підставою для користування соціальними гарантіями, передбаченими регіональними програмами області».

«Замовлення бланків, виготовлення та видача Посвідчення здійснюються за рахунок обласної комплексної Програми соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, пенсіонерів, учасників і ветеранів визвольних змагань (ОУН-УПА) та незахищених верств населення Житомирської області на 2018-2022 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2017 № 869.

Підставою для видачі Посвідчення є рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

Посвідчення видається безкоштовно та вручається урочисто упродовж 10 робочих днів після позитивного прийняття рішення комісії з визнання бійців – добровольців АТО.

Посвідчення вручається особі особисто, про що проводиться запис у журналі реєстрації посвідчень бійців-добровольців АТО у Житомирській області».

В другому додатку до проекту рішення наведено опис посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області.

«Посвідчення «Бійця-добровольця антитерористичної операції» у Житомирській області представляє собою книжечку-розгортку розміром 80 х 200 міліметрів, обтягнуту ледерином темно-зеленого кольору, фон внутрішнього боку посвідчення світло - зеленого кольору.

«На правому внутрішньому боці посвідчення угорі напис: «Пред’явник цього посвідчення має право на пільги, визначені місцевою радою», далі посередині прописними — «ПОСВІДЧЕННЯ БЕЗТЕРМІНОВЕ І ДІЙСНЕ НА ТЕРИТОРІЇ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ», нижче — «Дата видачі __ ________ 20__ р.», - йдеться в описі.

Скріншот з додатку до проекту рішення

Як повідомляв Житомир.info, станом на 5 лютого 2018 року в Житомирській області 11 сімей учасників АТО подали документи на програму пільгового кредитування житла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УБД доброволець учасник АТО  
Матеріали по темі