Здоров'я

В рамках угоди між Україною та КНР Житомирська область отримала один автомобіль «швидкої»

5 July 2018, 09:15

50 автомобілів швидкої допомоги з відповідним обладнанням отримано безоплатно в рамках Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки.

Про це 4 липня інформує прес-служба МОЗ.

«Спільним наказом МВС та МОЗ затверджено Розподіл автомобілів швидкої медичної допомоги. Вісімнадцять обласних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і ЦЕМД та МК м. Києва отримають по 2 автівки, а Житомирський, Сумський, Львівський, Тернопільський, Херсонський та Черкаський центри - по 1 «швидкій». Ще 6 автомобілів було передано в розпорядження закладів охорони здоров’я МВС України та Національній гвардії», - йдеться у повідомленні.

Уповноважена Урядом КНР компанія «China Meheco Co., Ltd.» встановила та налаштувала необхідне обладнання та провела навчальні тренінги для фахівців.

На сьогодні триває процедура прийняття техніки з державної власності у власність територіальних громад сіл, селищ, міст. Міністерство охорони здоров’я просить місцеву владу не зволікати із цим процесом і дякує Уряду Китайської Народної Республіки за допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, відеодуоденоскоп, ультразвуковий апарат, медичні меблі та функціональні ліжка, які надійшли від меценатів із Нідерландів у травні 2018 року, вже знаходяться в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Китай КНР швидка допомога  
Матеріали по темі