Події

У «бурштиновій столиці» Житомирської області поліцейські затримали двох 17-річних старателів

5 July 2018, 15:21

Парубків, які за допомогою мотопомпи намагалися видобувати сонячне каміння у лісовому масиві Олевщини, 4 липня затримали поліцейські рейдувальники. З незаконної копальні вилучене старательське приладдя.

Про це 5 липня інформує прес-служба головного управління Нацполіції у Житомирській області.

«Близько 13.30 група рейдувальників, які відпрацьовують північні райони області щодо виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину, помітили на узліссі неподалік с. Сущан двох молодиків, діяльність яких свідчила про облаштування нелегальної бурштином копальні. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої з’ясували, що затриманими є 17-річні жителі м. Олевська. Парубки зізналися, що дісталися у «бурштиновий край» з райцентру автостопом і вирішили спробувати вимити з ґрунту кілька камінців. З нелегальної копальні поліцейські вилучили мотопомпу, пожежний рукав, забірник й інші старательські обладунки. Відомості за вказаними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і у рамках кримінальних проваджень розпочаті відповідні перевірки», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за чинним законодавством порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240 ККУ) карається значними штрафами, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2018 року трьох підпільних копачів бурштину правоохоронці затримали у Коростенському районі. Усі вони місцеві жителі, а один з них раніше судимий за аналогічне правопорушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район бурштин поліція старателі  
Матеріали по темі