Місто

У Житомирі відкрився хаб для ремісників: можна прийти і безкоштовно покористуватися деревообробним станком

6 July 2018, 10:28

У Житомирі на вулиці Івана Мазепи (колишня Манульського) 5 липня відкрився творчо-виробничий хаб.

Про це 6 липня Житомир.info повідомили представники проекту «Craft it!».

Його обладнали за грантової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту україно-білоруського проекту «Craft it! Навчися і зроби», який реалізовується на території Полісся. Завдання проекту - розвиток народних ремесел в регіоні та стимулювання ефективної самозайнятості майстрів.

«До Житомира переймати досвід та ознайомитися з напрацюваннями приїхали представники Державної служби зайнятості, Рівненської служби зайнятості, Міністерства освіти та науки України, Міністерства культури України та GIZ, які адмініструють проекти в рамках програми територіальної співпраці в рамках Східного партнерства ЄС», - інформують організатори.

Послугами житомирського хабу майстри міста та області зможуть скористатися безкоштовно, за попереднім записом. Крім того, тут сподіваються побачити як людей з досвідом, так і молодь, яка зможе спробувати свої сили в деревообробці, роботі з верстатами, повчитися у старших колег.

За даними організаторів, відкриттю хабу передувала низка тренінгів, на яких майстрів навчали презентувати свої вироби та продавати їх на міжнародних торгових платформах, а також низка зустрічей з і школярами, під час яких діти дізналися, що ремесла - це не щось застаріле, а сучасне, модне, яскраве і затребуване.

Нагадаємо, наприкінці червня цього року представники проекту «Craft it!» анонсували відкриття в Житомирі хабу для ремісників, яким вони зможуть користуватися безоплатно. Проект спрямований на просування та поширення народних ремесел на території українського та білоруського Полісся.

Як повідомляв Житомир.info, Новоборівська ОТГ Житомирської області за 10 тисяч євро грантових коштів ремонтує хаб для спілкування і розвитку молоді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хаб ремісник деревообробка  
Матеріали по темі