Влада

Житомирський суд оштрафував депутата від ВО «Батьківщина» за невчасне подання декларації

10 July 2018, 10:01

Суд оштрафував депутата Богунської райради м. Житомира, який на вісім місяців спізнився із поданням декларації.

Про це 9 липня повідомила прес-служба прокуратури області.

«Житомирською місцевою прокуратурою доведено у суді винуватість депутата райради, працівника комунального позашкільного освітнього закладу, у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин). Установлено, щодепутат Богунської райради м. Житомира декларацію за 2016 рік подав лише через вісім місяців, 27.12.2017, у той час, коли граничний строк закінчився ще 30.04.2017. Декларант, який працює в одному із комунальних позашкільних освітніх закладів міста, був ознайомлений з вимогами антикорупційного законодавства, однак у суді не навів будь-яких поважних причин, унаслідок яких несвоєчасно подав декларацію про майнові статки», - йдеться у повідомленні.

Постановою Богунського районного суду м. Житомира депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 850 грн.

Депутат, який подав декларацію 27 грудня 2017 року – Шевченко Денис Валентинович, обраний від ВО «Батьківщина». Він працює охоронником в комунальному позашкільному навчальному закладі «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської облради.

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2018 року за рішенням суду депутат Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак отримав усне зауваження за незадекларований автомобіль.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд декларація  
Матеріали по темі