Місто

Технагляд інспектує укладений асфальт по вулиці Перемоги у Житомирі

12 July 2018, 14:01

Від ранку 12 липня працівники технагляду взялися перевіряти капітально відремонтовану ділянку дороги по вулиці Перемоги у Житомирі на рівність та якість укладеного асфальтобетонного покриття. Однак, перш ніж взятися до роботи інженер технагляду Андрій Редько нагадує, скільки було виділено на ці роботи коштів та розповідає про недоліки, які були виявлені при попередніх оглядах.


«Було передбачено 12 млн грн. Роботи передбачаються лише на зняття зношеного шару покриття і перекладання його новим асфальтобетоном. Плюс, ремонт горловин оглядових колодязів - 154 шт., заміна люків та заміна плит - 87 шт. Зараз роботи на стадії прийому. На цій ділянці майже 7 тис. кв.м, я поки прийняв 6,625 тис. кв.м. По крайнім смугам без перекриття руху я проміряв рівність, вона в межах допустимих норм, є три місця з незначними відхиленнями. При допусках плюс-мінус 10 мм, то тут є 13 мм і, де люк навпроти церкви, то він у нас вийшов на 2 см занижений - це поправляється дуже просто. Також два стика, також усе поправляється, нічого страшного немає. А по внутрішній стороні ми зараз з вами пройдемося», - розповідає інженер відділу технагляду управління комунального господарства Житомирської міськради Андрій Редько.

Разом із тим, експерт пояснює, як та чим робитимуться заміри та, які норми є допустимими.

«Показники повинні бути не більше +- 1 см, 10 мм, решта +-5 мм», - роз’яснює Андрій Редько.

Озброївшись спеціальною рейкою-заміром працівники технагляду інспектують дорогу. Заміри по внутрішній стороні роблять через кожні 20 метрів. У результаті, кажуть експерти, поки значних порушень не виявили, окрім нерівностей, а саме пониження люку біля церкви та двох швів між смугами. Проте, перевірка триває, усі заміри, які згодом внесуть до спеціальної таблиці, фіксують у журналі, яку згодом передадуть замовнику.

Нагадаємо, виконком розкритикував ремонт дороги по вулиці Перемоги в Житомирі, а мер поїхав особисто перевірити.

Як повідомляв Житомир.info, дану ділянку дороги ремонтували три дні, і весь цей час транспорт рухався в об’їзд, через проспект Незалежності. Роботи виконувало ТОВ «Асфальт Плюс», яке виграло тендер. Рух по вулиці Перемоги відновили 6 липня. Перед відкриттям відремонтованої дороги, 6 липня, на ділянці об’їзду, в районі меблевої фабрики «Луч», сталася ДТП з трьома потерпілими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Редько вулиця Перемоги технагляд дорога асфальт ремонт  
Матеріали по темі