Здоров'я

МОЗ закупило понад 39 тис. доз вакцин проти сказу, Житомирська область отримала майже 3 тисячі

17 July 2018, 14:00

Україна закупила понад 39 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Усі вакцини вже передано в регіони. Відомо, що Житомирська область отримала 2878 вакцин.

Про це інформує сайт Міністерства охорони здоров’я.

«Антирабічні вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, були закуплені та доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції, мають сертифікат якості GMP та є прекваліфікованими ВООЗ», - зазначають у МОЗ.

Перевірити наявність будь-яких вакцин у Житомирській області можна в таблиці.

Нагадаємо, що сказ – це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу сказу є різні хижі та домашні тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус або ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми. Тому антирабічну вакцину застосовують для первинної імунізації людей, які були в контакті або були вкушені скаженими, підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться згідно зі схемою лікувально-профілактичної імунізації.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році Житомирська область замовляла у Міністерстві охорони здоров’я 5 тисяч доз вакцини проти сказу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ вакцина сказ  
Матеріали по темі