Влада

З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів, йтимуть на металобрухт, - Омелян

23 July 2018, 18:13

20 липня міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні, та наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», - зазначив міністр.

За його словами з наступного року буде заборонено використовувати для пасажирських перевезень маршрутки, які були переобладнані з вантажних мікроавтобусів.

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», - наголосив Володимир Омелян.

Очільник міністерства також заявив, що Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками.

Нагадаємо, у Житомирі 23 липня патрульна поліція разом із Укртрансбезпекою проводять планову перевірку маршрутних транспортних засобів міського, міжміського та міжнародного сполучень.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня близько 10:30 на трасі Київ-Чоп у селі Глибочиця Житомирського району сталася ДТП: маршрутка з пасажирами в’їхала у фуру. Голова облдержадміністрації Ігор Гундич оголосив у Житомирській області 21 липня День жалоби через аварію, в якій загинули 10 людей. Згодом про оголошення Дня жалоби повідомив і голова Рівненської ОДА, зазначивши, що маршрутка була з рівненською реєстрацією. Президент Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих у жахливій аварії і доручив керівництву області надати усю необхідну допомогу постраждалим. 21 липня начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко повідомив про те, що правоохоронці разом з Укртрансбезпекою посилять увагу до перевізників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка Омелян Мінінфраструктури  
Матеріали по темі