Політика

Житомирська «Батьківщина» заявила, що розбійний напад на родину Самчика – це акт залякування перед виборами

25 July 2018, 13:32

Прес-служба Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» оприлюднила заяву з приводу бандитського нападу на родину Максима Самчика.

«В ніч з 24 на 25 липня стався бандитський напад на оселю родини Максима Самчика, який э членом обласного бюро та заступником голови Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина». Нелюди впродовж години катували його та дружину на очах у дітей, підставляли ножи під горло дітей, погрожуючи вбивством. У ВО «Батьківщина» є усі підстави пов’язувати цей зухвалий напад з політичною діяльністю Максима Самчика у Бердичівському районі, майбутніми виборами в ОТГ та виборами Президента України. Цей злочин – акт залякування політичних опонентів, замаскований під пограбування, щоб деморалізувати членів ВО «Батьківщина» та показати на конкретному прикладі, що буде з тими, хто відкрито виступає проти діючої влади», - зазначається у заяві.

Також йдеться про те, що ВО «Батьківщина» вимагає у правоохоронних органів провести швидке та об’єктивне розслідування цього резонансного злочину, встановити особи нападників, а головне – замовників, які за ними стоять.

До речі, за інформацією ЦВК, Максим Самчик у 2012 році балотувався до Верховної ради по Чуднівському мажоритарному округу №67 від Партії регіонів і був членом цієї партії, на місцевих виборах 2015 року був обраний до Бердичівської районної ради від Аграрної партії - очолював партійний список.

Водночас, ГУНП повідомляє, що 25 липня уранці до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про напад на будинок жительки с. Семенівки: на місці події з’ясувалось, що четверо невідомих у масках уночі вдерлися до оселі, де зв’язали господарку, доньку із зятем та їх двох дітей і, застосовуючи силу, вимагали гроші та цінності.

«Подія сталася близько 3.15. За наявною інформацією, четверо чоловіків у масках проникли до будинку через відчинене вікно у спальні господарки. На цей момент у будинку знаходилась його власниця, 1955 року народження, її донька та зять, обоє 1977 р.н., та 19-річна і 10-річна онучки. Нападники усіх зв’язали та почали вимагати гроші і цінності, застосовуючи до дорослих членів родини електропраску. Згодом лікарі констатували у потерпілих опіки тіла та кінцівок, медична допомога була надана без госпіталізації. Знайшовши у вказаних господаркою місцях гроші, близько тисячі доларів США, та ювелірні вироби, нападники втекли», - йдеться в офіційному повідомленні поліції Житомирської області.

Поліцією розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Проводиться низка заходів для встановлення осіб нападників та їх затримання. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Бердичівського району невідомі скоїли розбійний напад на родину колишнього голови Бердичівської райради, депутата Максима Самчика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Батьківщина" Самчик Бердичівський район розбій ГУНП  
Матеріали по темі