Суспільство

Серфінгісти на дошках, які виробляє житомирське підприємство, вибороли призові місця на чемпіонаті Європи

25 July 2018, 17:19

На чемпіонаті Європи по віндсерфінгу, який проходив з 30 червня по 7 липня у Польщі, двоє відомих серфінгісти вибороли перше та друге місце на дошках, які виготовляє житомирське підприємство «Євроголд».

«Тепер, можна офіційно заявити, що дошка під назвою Formula виробництва Eurogold є найшвидшою в Європі, адже зовсім нещодавно на ній відомі серфінгісти вибороли перші місця на Європейському Чемпіонаті Формул», - йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці підприємства.

На житомирських дошках перше місце завоював латвієць Janis Preiss, друге – австралієць Steve Allen.

На підприємстві вважають, що якість обладнання, яким користуються спортсмени, - це половина успіху на змаганнях. І тепер дошка Formula бренду Patrick, яка виготовлена підприємством Євроголд у Житомирі, офіційно вважається найшвидшою дошкою у Європі.

Довідка: Існують змагання «Формула» з віндсерфінга, подібні до автоперегонів «Формула-1». Передумовою для її появи було створення у 90-х роках особливого типу обладнання – фанбордів, які передбачають великі вітрила і дошки без шверта, що забезпечує раннє глісирування. Сама концепція «Формули» зародилася у Франції, де в 1998 році у Бресті були проведені перші змагання в класі Formula Windsurfing. У 1999 році в цьому класі проведені чотири регати (змагання), зокрема і чемпіонат світу в Бельгії. У тому ж році були зроблені спроби затвердити клас «Формули Віндсерфінгу» як олімпійський, але заявку відхилили. Уже в 2001 році Formula Windsurfing все ж затвердили як міжнародний клас ISAF і на сьогодні щорічно проводиться безліч змагань різного рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: віндсерфінг Євроголд чемпіонат  
Матеріали по темі