Влада

Держпродспоживслужба у Житомирській області на 17 тис. грн оштрафувала підприємця, який торгує телефонами

30 July 2018, 12:10

У Житомирській області під час планової перевірки фахівці управління Держпродспоживслужби оштрафували бізнесмена, який торгує телефонами.

Про це 30 липня інформує прес-служба Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області проведено планову перевірку продукції на дотримання вимог Технічного регламенту радіообладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017 року № 355. Під час проведення планової перевірки характеристик продукції у одного із суб’єктів господарювання Житомирської області, встановлено факти розповсюдження мобільних телефонів ТМ «Blackview» та ТМ «Meizu» на пристроях яких не нанесено маркування знаком відповідності технічним регламентам та відсутня супроводжувальна інформація про найменування та поштову адресу імпортера», - йдеться у повідомленні.

За інформацією фахівців Держпродспоживслужи, крім того, суб’єктом господарювання не надано разом із мобільними телефонами копії декларації про відповідність. При розповсюдженні вищезазначеної продукції суб’єктом господарювання порушено вимоги п.п. 27,35,43,60,61 Технічного регламенту радіообладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.05.2017р. № 355.

«Розповсюджувачем не надано супровідної документації (зокрема накладних, договорів, тощо) про походження продукції, що дають змогу органу ринкового нагляду, у ланцюгу постачання відстежити походження такої продукції та її подальший обіг, а також, визначити особу, яка поставила вищевказаному суб’єкту господарювання продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам. Відповідно до вимог норм пункту 3 статті 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» такий розповсюджувач вважається особою, що ввела цю продукцію в обіг», - інформують у прес-службі ДЕржпродспоживслужби.

«За результатами перевірки, до суб’єкта господарювання вжито обмежувальні (корегувальні) заходи, які суб’єктом господарювання виконано повністю та результативно у термін передбачений діючим законодавством. За порушення вимог пункту 2 частини 2 статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання застосовано штрафні санкції в розмірі 17 тис. гривень», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 року після телефонного дзвінка власниця магазину повернула житомирянці 450 гривень за взуття, яке не підійшло за розміром, а сімейна пара змогла повернути 15 тис. грн за м’який куточок неналежної якості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба телефон штраф  
Матеріали по темі