Події

У житомирському суді адвокат підозрюваного у замаху на умисне вбивство заявив, що свідків катували

30 July 2018, 15:28

У Корольовському районному суді м.Житомира 30 липня відбулось засідання, на якому обирали запобіжний захід 32-річному жителю Нікополя, підозрюваному у вчиненні замаху на умисне вбивство. Сторона захисту наполягла на тому, щоб захисника та підозрюваного не знімали під час засідання, однак, перед його початком адвокат поспілкувався із журналістами і сказав, що вважає докази провини його клієнта недостатніми та навіть сфабрикованими.

«У мене таке враження, що хтось із керівництва в Києві хоче з декого «збрити» якісь гроші. І таким чином беруть Лісанова, щоб він оговорив ще когось, і таким чином пішла картина того, чого немає. Подивіться самі публікації, які були в інтернеті від заступника голови Національної поліції, що працівники поліції спіймали авторитета якогось. А по факту людина потрапила в ДТП, до неї прийшли і, можливо, щось вилучили. Вони спіймали чи прийшли на ДТП і побачили, що машина перекинулась? То хіба це не брехня? Навіть брехня від заступника голови Національної поліції на його фейсбуці що він виклав. Він його спіймав, його ловили, доганяли? Ні, він просто сам потрапив в ДТП, приїхали поліцейські, звичайні патрульні. Побачили, що перекинута машина і біля неї, можливо, щось лежало: чи зброя, чи щось інше. Я в ці обставини не вникав, виходжу тільки з інтернету, з тих даних, які є, які відомі. То що це не брехня? На такому рівні», - каже адвокат підозрюваного Сергій Карпішин.


Більше того, адвокат переконаний: на свідків чинили тиск та навіть катували.

«Ніхто не вказує на нього, що він стріляв. Немає жодного свідка, очевидця, який би показав пальцем: я бачив це обличчя і це обличчя в мене стріляло. Немає такого показу. Плюс свідок Александрова, яка їхала з Лісановим в автомобілі, не стверджує того, що він стріляв. І вона не каже, що вона спала. Вона каже тільки одне: «Мене цілу добу катували і вимагали, щоб я на відео дала дані покази», - наголошує адвокат підозрюваного.

Під час засідання прокуратура та сторона захисту оголосили суду свої доводи щодо міри запобіжного заходу для 32-річного мешканця Нікополя. Заслухавши сторони, суддя вийшла до дорадчої кімнати і вже за кілька хвилин оголосила рішення суду.

«Змінити підозрюваному Лісанову Руслану Григоровичу запобіжний захід із застави на тримання під вартою без визначення розміру застави строком на 60 днів, які рахувати з моменту першого затримання підозрюваного в кримінальному провадженні, тобто, з першої години 24.07.2018 року. Строк дії ухвали відповідно до 22.09.2018 до першої години», - оголосила суддя Олена Рожкова.

За словами речниці управління Нацполіції, причетність Лісанова до злочину доводять результати експертизи.

«Одним із ключових моментів для оголошення особі про підозру в замаху на вбивство стали результати балістичної експертизи. Тобто, куля вилучена із тіла потерпілої, а також із транспортного засобу, який обстрілювали і, відповідно, пістолет, який був вилучений під час обшуку в цьому розважальному закладі, вони зійшлись. Експертом підтверджено, що постріл було здійснено саме із цієї зброї», - розповіла речниця ГУНП України в Житомирській області Алла Ващенко.

30 липня у Корольовському районному суді також мають обрати міру запобіжного іншому фігуранту цієї справи, 43-річному чоловіку, якого називають організатором одного з найбільших в Україні злочинних угрупувань. Більше подробиць у поліції обіцяють розповісти вже завтра, 31 липня, під час брифінгу начальника управління ГУНП в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь, який виконував роль кілера, проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району і був там затриманий. Ухвалою суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. 27 липня, після внесення вказаної суми, чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 28 липня Корольовський суд м.Житомира мав обирати запобіжний захід стосовно затриманого, але засідання відклали до понеділка, 30 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд банда вбивство адвокат  
Матеріали по темі