Події

Кілера однієї з найбільших банд України, який біля Оліївки намагався вбити киянина, судять у Житомирі

28 July 2018, 14:54

Поліцейські затримали лідера та кілера однієї з найбільших злочинних організацій в Україні.

Про це 28 липня повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

«Двох жителів Дніпропетровщини обґрунтовано підозрюють у замаху на вбивство, а також у причетності до злочинного наркоугрупування. У ході досудового розслідування виявлено та вилучено зброю, вибухівку, інші речові докази. Сьогодні, 28 липня, суд на Житомирщині обиратиме міру запобіжного заходу стосовно затриманого члена організації», - поінформував перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Зазначається, що 22 липня в Житомирській області невідомі особи обстріляли автомобіль, що рухався автодорогою. У результаті вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«У результаті проведеногокомплексу заходів менш ніж за добу розшуківці кримінальної поліції вийшли на підозрюваних. Було встановлено, що вони є мешканцями Дніпропетровської області. На момент затримання один із членів банди – 32-річний житель м. Нікополь – проживав у розважальному комплексі на території Житомирського району. За наявною інформацією, він виконував роль кілера в угрупуванні. Під час обшуку в орендованому житлі поліцейські вилучили автомат Калашникова з глушником та пістолет з набоями. Крім того, вилучено дві тротилові шашки, механічні детонатори та дві упаковки пластиду. Також вилучено інші речові докази, зокрема «чорну бухгалтерію» щодо операцій з наркотичними засобами», - повідомляють правоохоронці.

Затриманому молодикові слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. На цій підставі правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про взяття затриманого під варту.

Ухвалою суду затриманому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень. Відтак 27 липня, після внесення вказаної суми – чоловік був звільнений з-під варти. Однак поліцейські затримали його знову – за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство. 28 липня у суді вирішуватиметься питання щодо обрання запобіжного заходу стосовно затриманого.

В’ячеслав Аброськін також повідомив, що 28 липня поліція затримала 44-річного організатора вказаного злочинного угрупування.

«За наявною у правоохоронців інформацією, чоловік їхав до Житомира на підтримку затриманому поплічнику. Проте дорогою він не справився з керуванням автомобілем і потрапив у дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі Київ-Чоп. Під час огляду місця події в автомобілі вилучено пістолет з глушником, великі суми грошей у гривнях та іноземній валюті, а також наркотичні засоби», - інформує Нацполіція

Перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін повідомив, що затримані є членами однієї з найбільших організованих злочинних організацій, що діють на території України. До цієї організації входило близько 30 членів.

«Вказані особи належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України. Члени організації займаються поставкою та реалізацією наркотичних засобів на території держави», – зазначив В’ячеслав Аброськін, додавши, що члени злочинної організація мали корумповані зв’язки у правоохоронних органах, зокрема – в судах.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності зловмисників до серії злочинів із використанням вибухівки та вогнепальної зброї, вчинених на території держави.

Про подію, яка трапилася 22 липня у Житомирській області більш детально розповів начальник ГУНП Вячеслав Печененко.

«27 липня оперативники кримінальної поліції затримали 32-річного жителя Дніпропетровщини за обґрунтованою підозрою у замаху на вбивство 35-річного киянина. Подія сталася 22 липня на автодорозі Виступовичі-Житомир, поблизу с. Оліївки. Тоді невідомий, рухаючись на автомобілі «Мерседес» обстріляв потерпілого, що їхав на «Део Ланосі». У результаті вогнепальне поранення отримала його пасажирка, 46-річна киянка», - повідомив Печененко.

Він також поінформував, що клопотання поліції щодо взяття підозрюваного під варту 28 липня розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого 2018 року в Житомирі заарештували кримінального авторитета, який 2 роки тому застрелив азербайджанця на Сінному ринку. 3 лютого житомирські судді не зібрались для обрання запобіжного заходу підозрюваному в убивстві. Однак Ібрагіма Гасімова не відпустили і незадовго до закінчення 48-годинного терміну затримання правоохоронці оголосили йому ще одну підозру - незаконне зберігання зброї, яку вилучили ще у 2016 році під час обшуку квартири. І на підставі цього 6 лютого Корольовський районний суд м.Житомира обрав йому запобіжний захід - заставу в 528 тис 600 грн, яку внесли через 10 днів і Гасімова звільнили з-під варти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кілер банда вбивство ГУНП суд  
Матеріали по темі