Місто

​Для перших класів Житомира закуплять сучасні меблі: оголосили тендер на 9,2 млн грн

30 July 2018, 16:44

Житомирських першокласників за бюджетний рахунок збираються забезпечити сучасними меблями для комфортного навчання.

Тендер управління освіти Житомирської міської ради на закупівлю 3707 комплектів шкільних меблів (стіл-парта та стілець) оголосили 6 липня 2018 року, кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 6 серпня 2018 року. Орієнтовна вартість закупівлі - 9 мільйонів 267,5 тисяч гривень, або 2,5 тис. грн за комплект. Меблі мають привезти у школи до 8 жовтня.

3707 комплектів – це потреба всіх 29 шкіл, гімназій, ліцеїв та НВК Житомира. Рекордсмени за кількістю набраних першачків - ЗОШ №5 та №28: 256 та 250 учнів відповідно:

У технічному завданні йдеться, що конструкція меблів, що є предметом закупівлі, повинна бути надійною, зручною та довговічною в експлуатації. Матеріали, фурнітура та регулюючі пристрої, які використовуються в товарі, повинні виключати можливість травматизму.

Стіл повинен бути мобільний і мати можливість швидкої трансформації для групової роботи. Покриття металевих частин має бути стійким до подряпин та виконуватись шляхом напилення порошкової фарби світло-сірого кольору. Стільниця має мати отвір під склянку та пенал для письмового приладдя.

Конструкція стільця повинна бути стійка та регульована двома телескопічними муфтами. Спинка та сидіння повинні бути виготовлені з букової фанери товщиною не менше 8 мм. Кути сидіння та спинки повинні бути заокругленні, мати анатомічну форму та кріпитися до каркасу стільця спеціальними заклепками, щоб запобігти травмуванню, пошкодженню одягу та унеможливити розбирання стільців учнями.

Переможець торгів повинен гарантувати обслуговування меблів протягом 2 років. Обов’язковою умовою закупівлі є надання до тендерного комітету зразка товару, який учасники планують поставити у разі перемоги в торгах.

Як повідомляв Житомир.info, 26 червня 2018 року в Житомирі пройшла виставка навчального обладнання та меблів для Нової української школи. Цього року, згідно з реформою, кожен перший клас має бути обладнаний 8 просторовими зонами для навчання, творчості, дослідів та відпочинку. Зі слів керівниці управління освіти та науки Житомирської ОА Лариси Шевчук, області виділили майже 38 млн грн на закупівлю дидактичних матеріалів, меблів та комп’ютерного обладнання для перших класів.

Нагадаємо, в Житомирі цього року буде 117 перших класів, найбільше паралелей - в школі №5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нова українська школа 1 клас парта  
Матеріали по темі